[]

saha yönlenmeleri (mimarlar, şehir bölge planlamacılar, sporcular)

şöyle bir duyum aldım, futbol sahaları doğu-batı tenis voleybol basket falan da kuzey-güney yönünde olurmuş..

1- ulan bu heriflerin/bayanların hepsi koşmuyor mu? futbol oynayanlar artık güneş gözlükleri ile oynuyor da benim mi haberim yok?

2- harbiden böyle bir fark var mıdır?

3- işin aslı nedir? hangi yön iyidir? (benim bildiğim hepsi için kuzey-güney ama yamuluyorda olabilirim)

4- sonradan farkettim ki aslında hiç gerek yokken madde madde yapmışım çaktırmayın..

 
tenisciler surekli karsiya ve tepeye bakmak durumundalar, gunes isigiyla cok daha yakindan temas halindeler, ve yer degistirmeden sabit surekli ayni yone bakarak oynuyorlar. onlar icin ozellikle bati gunesi cok rahatsiz edici olur heralde. kuzey-guney yonlenmesi bu acidan mantikli.
futbolda gunesin direkt olarak bu sekilde cok buyuk bi etkisi yok, cunku oyuncular her yone hareket ediyorlar ve en fazla karsiya ve yere bakiyorlar. futbolda gunesin onemi heralde tribunler icin buyuktur. kale arkasi tribunu de her zaman ucuz tribundur, batiya bakmasi en uygun olan bolumdur orasi. (gunes en cok batidayken insani rahatsiz eder, gozune batar, konforsuzluk dogurur.)
daha once hic boyle bir sey duymamistim ama mantikli salladim, boyle bi aciklamasi olabilir yani.
bir de aslinda gunesten cok bu tip yerlerde ruzgar onemlidir. ataturk olimpiyat stadi gibi bi rezillik var mesela.. gunesten daha cok, bulundugu yerdeki hakim ruzgari kesecek sekilde yonlenmeli stad. en azindan futbolda.
  • cisterna  (29.03.09 23:43:06 ~ 23:44:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.