[]

gerçek deri vs suni deri

Ardaki fark nedir? Yani dokusu farklı tabi, ama mesela dayanıklılık farkı var mı? Ya da hangisi daha çok ısıtır? Deri su geçirir derler doğru mu?




 
Mesela ayakkabı. Gerçek deri nefes alır, su geçirmez ama kar suyu geçirebilir. Dayanıklılığı yüksektir, o yüzden erkeklerin gerçek deri giymesi şart. Kadınlar hem kısmen daha açık ayakkabı giydikleri (nefes almasına çok gerek yok gibi), hem suya pek maruz kalmadıkları, hem de ayakkabıyı çok zorlamadıkları için suni deri ayakkabı da kullanabilirler (çok problem olmuyor yani).

Suni deri zorlanınca pul pul olup dökülüyor. Isıtma konusu hayvanın derisine ve işlenişine bağlı. Öyle bir suni deri yapılabilir ki içi naylon poşet gibi olur, çok sıcak olur ama terden yanar kavrulursun. Gerçek deriden daha mı iyi oldu, hayır.
  • kanepeee  (11.09.13 19:49:36) 
kanapeee'nin söylediklerine bir düzeltme birde eklemem olacak; suni deri dediği gibi gözenekli olduğu için nefes alır, bu yüzden de belli bir miktar su geçirebilir. Ayrıca doğal malzeme olduğu için ayakkabının renginden farklı renk çorap giyersen terleme olduğu zaman boyama yapabilir.

Ama tabikide de öncelikli tercih deri. Tabi spor ayakkabılar -kaliteli olmak şartıyla- muaf olabilir.
  • iorveth  (11.09.13 21:07:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.