[]

elektrik çok mu yakıyor normal mi ?

evde normal olarak bilgisayar.buzdolabı,106lık lcd tv,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi var.

tv ve bulaşık makinesi pek kullanılmıyor evde ben tek oluyorum genelde.

bilgisayar günde 12 saat açık kalıyor genelde. eski model monitör ve kasası var. tabi bazen dışarıda çıkıyorum veya başka yerde kalıyorum bilgisayar açılmıyor.

70 tl fatura geliyor. 70 lira çok yüksek değil ama merak ettim eskiden çok daha düşük fatura gelirdi .

iki sorum var.

1-Fatura normal midir acaba yoksa yanlışlık olabilir mi?
2-bu 70 liralık faturada en büyük pay sahibi kim bilgisayar mı ?

 
bu aralar elektrik faturaları cozuttu iyice. Ofiste 5 bilgisayar bi buzdolabı bir klima 250TL'nin altına düşmüyor eskiden 100-150 arası geliyordu. var bi it yeniği ama hayırlısı..


  • erty_ksk  (11.09.13 11:42:19) 
Bu ay için soruyorsanız bu ay pek çok kişiye normalden fazla fatura geldi. bana normalde 60 gelirdi, 80 geldi.


  • whoosie  (11.09.13 11:43:42) 
@whoosie

bu ay için söyledim ama önceki aylarda bu ayı pek aratmadı eskisine göre çok geliyordu yine.
  • zlatanibrahimovic11  (11.09.13 11:46:20) 
bahsettiğin bilgisayar ve monitör en az 500-600 watt yakıyordur. bu da eski tip ampüllerden 7-8 tane yeni tip tasarruflu ampüllerdende 15-20 tanesine denk geliyor. hesabını sen yap


  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (11.09.13 12:53:59) 
bu ayki faturalar bir aydan fazla günü kapsadığı için fazla geldi kontrol edebilirisiniz


  • ayhsegul  (11.09.13 13:22:15) 
  • groovettyn  (11.09.13 15:57:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.