[]

Kalite Sistem Uzmanı ne iş yapar ?

İSG uzmanıyım ve Çevre Mühendisiyim. Bir firmayla Kalite sistemi uzmanlığı işi için görüşme yapacağım. Ancak bu konu hakkında pek bir bilgim yok. Bu işte çalışanlar ne iş yapar ? Yani dökümantasyon ile uğraşıyorlar ama işin içeriği hakkında bilgi edinmek istiyorum.

Haa ! Bide ne kadar maaş alıyorlar ?

Cevaplar için teşekkürler..

 
kısaca kalite sistemlerinin yürütülmesi, takibi, yönetimi denilebilir. "nedir bunlar?" dersen, en çok karşılaşacakların:
iso9001
iso14001
ohsas18001

bir de çalıştığın sektöre göre özel sistemler olabilir ama çatı ayınıdır ve PUKO döngüsü üzerine kuruludur. iç tetkikçi eğitimi almanda fayda var.

bir de want2die'a mesaj at, kendisi bu tür bir işteydi yanlış hatırlamıyorsam, yardımcı olabilir.
  • late viper  (10.09.13 22:04:44) 
iso sorumlusu olacaksın. denetime kadar yatış denetime 1 ay kala gece gündüz evrak tamamlama. denetimden sonra yine yatış. bizde böyle. :)


  • kakao  (10.09.13 23:06:47) 
öncelikle bir kaliteci işlerin belirli esaslara göre yürütülmesi, kontrolü, geliştirilmesi, sorunların tespiti ve çözümü gibi konuları takip eder ve tüm bunları belgelendirir. alanı ile ilgli ve yönetim sistemleri ile ilgili iso veya diğer uluslararası standartları uygulamaya geçirir (ilk akla gelen iso 9001 gibi.) örneğin bir kalibrasyon laboratuvarının kalitecisi iso 17025 sayılı standart esaslarını uygulamakla haşır neşirdir.


  • ihb  (10.09.13 23:12:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.