[]

biri bana bunun mantığını anlatabilir mi? banka kredi faizini vade sonunda ödüyor ? ama niye ne avantajı olacak bundan?

kampanyada banka ödenen faizi vade sonunda ödüyor tüm bu oyun ne için sizce? ben kendimce yanıtlar buldum ama acaba düşünmediğim şeyler mi var diye soruyorum.. (Sigorta parası + masraf diye aldıkları para + ödeyemeyeceklerden alacakları para vs.. )

www.hsbc.com.tr


 
masraf adı altında fazla fazla alıyorlar, fazla aldıkları miktarı vade boyunca kullanıp bir de ondan kar ediyorlar, dönem sonunda da size geri veriyorlar.. bu kadar basit


  • reeper redeemer  (29.03.09 00:09:04) 
masraf adı altında aldıkları tutar pek de büyük değil. adamlar aşagıya örnegini koymuş:

5000 lira kredi alıyorsunuz, 300 lira kredi masrafı ödüyorsunuz. 12 x 481 = 5772 taksit ödüyorsunuz. ödemeleri tam gününde yapmışsanız size geri 674 lira veriyorlar. buna göre:

4700 TL kredi kullanıp, 5098 TL net geri ödeme yapmış olacaksınız. kredinin size toplam maliyeti 398 TL. yani %8.4. baya düşük bir oran. bunu yapma nedenleri de şu: elbet bazı müşteriler bu krediyi kullanacak ama ödemelerini erken veya geç yapacaklar bir şekilde. o kişiler işte bu düşük orandan değil, %35 gibi çok yüksek bir orandan kredi kullanmış olacaklar. ortalamada banka gene kazanacak.

ek olarak: bu krediyi kullanana ferdi kaza sigortası şartı koymuşlar. oradan da kazanacaklar.
  • 507  (29.03.09 01:09:52 ~ 01:11:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.