[]

Banka - Gizli Kasa?

Merhaba,


Normalde özel bankalar, devlet kurumları talep ettiğinde müşterilerinin banka bilgilerini vermek zorundalar diye biliyorum.

Peki müşterilerinin kasalarında neler olduğunu da iletme zorunlulukları var mı, ya da sadece "müşterinin bir de kasası vardır" mı diyorlar?

Ayrıyeten, eğer böyle bir zorunluluk varsa; ve müşterileri gizli eşya saklamak istiyorlarsa, gizli kasa gibi bir hizmetleri var mı?

 
5411 sayılı bankacılık kanunu nun 95 inci maddesi

Kurum, bankalardan, bunların bağlı ortaklıklarından, nitelikli paya sahip oldukları ortaklıklardan, birlikte kontrol ettikleri ortaklıklardan, subeleri ile temsilciliklerinden, destek hizmeti kuruluslarından ve diğer gerçek ve tüzel kisilerden bu Kanun hükümleri ile ilgili görecekleri bütün bilgileri gizli dahi olsa istemeye, bunların vergiyle ilgili kayıtları dahil olmak üzere tüm defter, kayıt ve belgelerini incelemeye yetkili olup, bilgi istenenler de istenilen bilgileri vermekle, defter, kayıt ve belgeleri incelemeye hazır bulundurmakla, tüm bilgi islem sistemini denetim amaçlarına uygun olarak Kurumun yerinde denetim yapan meslek personeline açmakla, verilerin güvenliğini sağlamakla ve muhafaza etmek zorunda oldukları her türlü defter, belge ve karneler ile vermek zorunda bulundukları bilgilere iliskin mikrofis, mikrofilm,
manyetik teyp, disket ve benzeri ortamlardaki kayıtlarını ve bu kayıtlara erisim veya
kayıtları okunabilir hale getirmek için gerekli tüm sistem ve sifrelerini inceleme için
ibraz etmek ve isletmekle yükümlüdür.

bddk murakıpları işiyle ilgili kiralık kasa var mı diye sorar. incelemeyle alakalı var bilgisi gelince (ki yalan bilgi vermeye kimsenin g.tü yetmez) içini açtırtabilir.

yine masak denetçileri de incelemeleriyle alakalı (kara para) açtırtabilir.
  • modesttiago  (29.03.09 00:37:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.