[]

Harici HDD'yi söktük. Nasıl çalıştırırız?

Birkaç senedir kullanmadığım HDD'yi söktüm. HDD sağlam. Şimdi ben bu yekpare HDD'yi bir şekilde laptopa bağlayabilir miyim? Harici olarak tabii.

Teşekkürler.


 
kutudayken zaten harici olarak kullanman gerekiyordu. harici derken usb yi kastediyorsan tabi.


  • sttc  (09.09.13 23:58:53) 
Kutunun içindeyken çalışmıyordu. Muhtemelen içindeki bir kabloda sıkıntı var. Şimdi kutudan çıkarttım ama nasıl tekrar kullanılabilir hale getirebiliriz, onu çözemedim.


  • gyroscope  (10.09.13 00:01:34) 
  • inanmazsan inanma  (10.09.13 00:02:43) 
mevzu hdd için yeni bir kutu almak ile çözülebilir tabi.

amma ve lakin masaüstü bir cihaza veya bir laptopa takıcaksan kutuya falan gerek yok. sok sata kabloyu olsun bitsin. sata yoksa usb controller al bir tane sahibindenden 5400 rpm 2.5 inç mi yoksa 7200 rpm 3.5 inç mi o da var. ona göre bir usb controller alırsın aynı kutuyu tekrar kullanırsın.

youtube/how to change usb controller / changing the usb controller
kolay gelsin.

ekleme // eğer laptop'a harici takıcam diyosan usb controllerdan başka bir çaren var. sata to usb kablosu alıcaksın. hangisi işine geliyosa işte.

laptop'ın içine takıcam diyosan, laptop modelinin söküm videosunu bul netten. sonra hdd değişimi için o videodan yararlanabilirsin.

veya güncel bir modelse user guide indir sitesinden orjinal.
benim cihazın vardı bende 10 dk da hallettim hdd değişimini.

bişey olursa burdayız.
  • nudistadam  (10.09.13 01:08:09 ~ 01:10:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.