[]

İş görüşmesi (2 firma sorunsalı)

Merhabalar. Öncelikle yeni mezunum bunu belirteyim, başlık da pek açıklayıcı olmadı ama durum şöyle:

Bir süredir internet aracılığıyla bazı firmalara iş başvurusunda bulunuyorum. Bu sabah, 2 hafta kadar önce başvurduğum bir firma cuma günü görüşmeye çağırdı. Bundan 1 saat sonra da 2 gün önce başvurduğum(görece olarak daha yeni ve daha küçük çaplı) firma bugün görüşmeye çağırdı.

Neyse bugünkü firmayla gittim görüştüm. İyi de geçti diyebilirim. Birkaç gün içinde dönüş yapacaklarını belirttiler. Ancak cuma günü görüşmeye gideceğim firma, bugün gittiğime oranla daha eski ve daha büyük bir firma. Bugün gittiğim firmada da genellikle benim bitirdiğim üniversite mezunları var.

Şimdi henüz diğer firmayla görüşmedim dediğim gibi cuma günü gideceğim. Bu süreye kadar bugünkü firma ararsa ne söylemeliyim, işin içinden çıkamadım?? Diğer firmayla da cidden görüşmek istiyorum yoksa içimde kalacak. Bugünkü firmayla da görüşme olumluydu ama diğer tarafla da görüşmeden kesin birşey söylemek istemem.

Tek derdin bu olsun diyenleri duyar gibiyim ama yine de bi tavsiyeye ihtiyacım var.

 
bugün görüştüğünle işi bitirmeye çalış. sonra diğeriyle de görüşürsün. hangisi iyise onu seçersin. işe girdikten 2 gün sonra istifa da edebilirsin bunda çekinilecek bir şey yok. profesyonel hayatta hangi şartlar senin için iyiyse onu seçmelisin. o gücenir, bu darılır olmaz.


  • mr.goodcat  (09.09.13 19:47:48) 
görüşmelerim sürüyor sonucu ben size ileteceğim diyeceksin. ben 2 firmayı bekletip kararımı vermiştim.

(git: 622124)
  • japon askeri  (09.09.13 20:33:04) 
Yanıtlar için saolun.

@japon askeri

Peki sizce öyle bir durumda başka firmalarla da görüşmelerim oluyor diyip süre istemek mi doğru olur yoksa firma olayından hiç bahsetmeden bana bir müddet süre tanıyın, düşünmek istiyorum demek mi mantıklı olur?
  • laplace in hicbir sey bilmeyen oglu  (09.09.13 21:14:09) 
hacı biraz alengirli açıkçası bu işler. alacağın reaksiyon tamamen karşında oturan adama bağlı. ben görüştüğüm yerler var arasından kendime en uygununu seçmek için zaman istiyorum demiştim ve bi'nevi ortalığı kızıştırdım. aslında bu taktik ters te tepebilir ve karşındaki adam sen kimsin bizi bekletiyorsun diyebilir. bahsetmeden zaman istemek daha mantıklı gibi. yalnız unutma türkiye'de bu kadar eğitimli işsiz ya da cüzi ücrete çalışanlar varken aday her zaman firmaya muhtaç ve onlar da bu muhtaçlığı kendi lehlerine kullanıyorlar.


  • japon askeri  (09.09.13 21:38:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.