[]

kablonet sinyal/bağlantı sorusu

arkadaşlar çok can sıkıcı bir sorunla karşı karşıyayım. İlk kez kablonet kullanıyorum. Pek fazla bilgim yok bu konuda. Sorun şudur ki, adam gibi bağlanamıyorum nete. Herhangi bir hız sorunu yok ancak bezdirici şekilde kopmalar yaşıyorum... alalı 1 hafta oldu 1 hafta içinde 4-5 kere teknik servisi aradım her seferinde geldiler bir türlü çözülmedi. Sinyal ile ilgili sorun varmış.. İlk zamanlar 30 dk bağlanıp kopuyordu. Modeme reset attığımda ise 1-2 denemeden sonra tekrar bağlanıp 10 dk sonra 5 dk ve sonra da saatlerce bağlanmamaya başlıyordu. En son çağırdığımda apartmandaki kutuya ve eve kutumsu bir şey taktılar, oldu diyip gittiler. 1 gün gayet iyi kullandım ama şimdi yine habire kopuyor...

Modemim Netmaster. Eski bir modem arkadaşımdan almıştım. Modelini falan bilemiyorum... sorunun ondan kaynaklandığını da sanmıyorum..

Signal
This page provides important information about the status and quality of the communications
between your cable modem and the cable modem network.

modemin sinyal bölümünde yazanları buraya yapıştırıyorum... lütfen yardım edin de adamlar geldiğinde yapmadan gitmesinler!!

Downstream Channel
The data shown in the table below provides information about the signal coming from the
network to your cable modem.
Lock Status Locked Modulation QAM64
Channel ID 2 Symbol rate 5056941 sym/sec
Downstream Frequency 537000000 Hz Max Bit Rate 256000 bps
Downstream Power 12.86 dBmV SNR 36 dB


Upstream Channel
The data shown in the table below provides information about the signal being transmitted to
the network from your cable modem.
Lock Status Locked Modulation QPSK
Channel ID 2 Symbol rate 1280 ksym/sec
Upstream Frequency 34992000 Hz Max Bit Rate 64000 bps
Upstream Power 58.00 dBmV

 
türksat teknik serviste çok iyi bence buraya yazarak değil onları sıkıştırarak sonuç alabilirsiniz.


  • ozdek  (11.05.07 09:27:09) 
modeme gelen sinyaller zayıfsa yani, kablolu yayın hattında parazit vs varsa onlar da etkili olur,
mesela kablolu hattını hem tv'ye hem modeme gidecek sekilde ayarlıyorsan saglıklı paylasım icin, splitter kullanmalisin 1/2 tv splitter'i olarak gecer. Diger araclar (mesela T denilen sey) sinyalleri zayıflatır.
splitter adsl splitter'i degil, yanlıs anlasilma olmamasi icin fotosu asagidaki linkten görülebilir.
www.sateliteyconsolas.com
  • prdeay  (11.05.07 13:03:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.