[]

Zayıflamak- Sıkılaşmak- Sağlıklı Beslenme İşleri

Şimdi ben kendi çapımda bir düzgün beslenme ve sağlıklanma olayına girmek istiyorum sanırım.

Plan şu: Günde bir fincan çaya attığım 2 şekerden başka şeker tüketmemek, beyaz ekmeği (unu vs) tamamen kesmek; proteine ağırlık vermek, günde maksimum 2 dilim tam tahıllı ekmek yemek, sebze ağırlıklı beslenmek ve ara öğünlerde de meyveye filan gereken önemi vermek. Sigaram zaten yok. Bu arada yapabildiğim kadar da antrenman yapmayı planlıyorum; bu sebeple de esneme hareketleri olur, sıkılaşmak için egzersizler olur, dambıllarım var, ağırlık çalışmaları olur, bu konularda önerilerinizi ve varsa beğendiğiniz siteleri paylaşmanızı rica edeceğim. Öyle olsun ki gaza getirsin, istek yaratsın.

Mesela dün www.gencvefit.com keşfettim çok iyiydi, siz de bakın belki faydası olur, buna benzer önerilere açığım. Bi de bitki çayı aldım da çok kötü bunun tadı ya? (maydanozlu limonluymuş) Günde bi bardak mı içeceğiz, bi faydası var mı yoksa boşuna eziyet etmeyeyim kendime?

Son olarak, bunları yaparken abartmasam mı acaba, çünkü şişman değilim aslında. Bu şekilde 1.63 boy 50 kilo birisi kaç zamanda kaç kilo verir sizce? 48'ken iyiydim ama iki üç haftada aniden 2 kilo alınca yemek düzenlemesine gitme kararı aldım, aslında asıl amacım sıkılaşmak, pilates işe yarıyo mu cidden?

Çok uzun yazdım bi de parça parça oldu ama teşekkürler :D

 
kilon gayet iyi, o boyda olup 65 kilo olan duyurucular var.

sıkılaşmaya bak, her gün ortaya karışık 1 saat egzersiz yap, bitki çayını bırak.
  • [silinmiş]  (09.09.13 13:51:58) 
mayonezli limonlu neymiş ya, öeh. yeşil çay, mate çayı falan içebilirsin. içine limon dilimleri koyarsan daha güzel olur. normal çaya da limon koy, ama sana tavsiyem şekeri hayatından tamamen çıkartman. şekersiz çay daha bir güzel oluyor alışınca. pilatesi bilmem, ama yapan arkadaşlarım faydasını gördüklerini söylüyor. gözümün önünde eriyorlar, durduramıyoruz efem.


  • blues buzz  (09.09.13 13:51:58) 
  • [silinmiş]  (09.09.13 13:54:36) 
ahahahahhsdkahskahhahaha blues buzz: mayonezli limonlu ne hakkaten ya?:D:D:D Maydanozlu limonlu diyorum ahahahahahha :D Şekere aşığım. (maalesef). Ufak fincana 6 şeker atma durumundan 2 şekere kadar evrilebildim henüz, devamını başaramıyorum. :(


  • pandispanya  (09.09.13 13:55:00) 
oluyo o ya. ben de 3 falan atardım. buçuk buçuk düşürünce, anlamıyorsun bile. 1.5 şeker at bir süre. böyle suyun sıcaklığı yavaş yavaş artar da kurbağa anlamaz ya. of.. öyle olur işte o. olur yani.


  • blues buzz  (09.09.13 13:58:16) 
o kiloya zayıflama sıkılaş bence. vücudun her şeye ihtiyacı var yiyecekleri kısma. pilates yap.


  • kirazıseviyorum  (09.09.13 14:01:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.