[]

Moral bozuklığu ve boş şeylerle eşgale olmak

Mesela, moralim feci bozuluyor boş şeylerle uğrasınca ve kendimi geliştirmeyince çok üzülüyorum buna ..?Nasıl düzeltirim bunu ,ya da nasıl engel olurum boş şeylerle uğrasmamamaya ?




 
lawist. öncelikle kendini fazla dinleme, insan kendini dinlerse bir çok kusur bulabilir. Herkesin bazı yetenekleri vardır, bazı yetenekleri ise yoktur, kusur aranırsa da cokca kusur bulunur.

Kendini fazla didikleme demek istediğim.
  • anonymice  (08.09.13 22:46:26) 
boş şeylerle uğraşmamaya karar vererek. sonra daha dolu işler nelerse onları bul ve onlarla ilgilen.


  • pek vokal  (08.09.13 22:48:33) 
çık bi yerlerde koş hareket ettikçe zinde kalırsın daha yapmak istediğin işler hakkında kafa yorar başlarsın. hareketlilik devam eder. ama durursan durgunlukta devam eder.


  • kismisolungac  (08.09.13 22:48:55) 
kitap oku.

goodreads.com'a üye ol. okumak istediğin kitapları to read olarak işaretle. kütüphanen oluşursa hiç can sıkıntın kalmaz sürekli takip edersin sürekli yanında okumak için bi kitabın olur. kitap okumak da hiçbir zaman boş bir aktivite olarak değerlendirilemez.
  • mrz breezy  (08.09.13 22:57:31) 
bi gün yine boş boş oturmuş mal gibi duyuruya bakıyordum. başka işim mi yok yav ben neden böyleyim diye de düşünüyorum. gerçi kafamı boşaltıyorum iyi geliyo da neyse. birden bi kedi duyurusu düştü. 2-3 hafta önce sokakta gördüğüm bi kedi meğer kayıpmış. neyse haber verdim vs, gidip buldular, bi de bana teşekkür ettiler, sadece geceleri baksınlar geziyo demiştim, o an duyuruda bulunup ilanı görmekten başka bişi yapmamıştım. o günden sonra mal mal takılırken aklıma geliyo hep bu hadise.
bu isteğinin altında kendini başkalarına ispatlama çabası olup olmadığına bi dikkat et. yoksa neyin boş neyin dolu iş olduğu pek belli olmuyor bu alemde aslına bakarsan. mesela hitler boş boş oturup candy crush oynasaydı hepimize daha çok hayrı dokunabilirdi belki kimbilir. iletişim kurmak da iyi gelebilir. hiç bişi yapmadan öylece durmak istiyosan da kafanı boşaltmaya, meditasyona vs ihtiyacın var demektir, durup tavana bakmak fazla psikopat ve depresifmiş gibi algılandığı ve kendini oyalayacak bahsettiğin gibi hayırlı bi iş o an düşünemediğin için baskı artıyor muhtemelen. dolu kafayla ekstra bi iş yapmak güç. dişi olsan örgü ör derdim :)

  • kediebesi  (08.09.13 23:00:14 ~ 23:03:26) 
disiplinden ödün verdiğini ve kendini geliştirmediğini hissettiğin anlarda kendini tokatla. ama öyle böyle değil. osmanlıdaki medrese hocalarının talebelerini tokatladığı gibi.


  • mftf  (08.09.13 23:01:06 ~ 23:02:18) 
kendine kızma ve fazla yüklenme. Önemli olan bunun farkına varmış olman. Bu da bir şeydir. Zamanla sen de hayatına anlam katan birşeyler yapacaksın. hem bazen insanın boş işlerle meşgul olması iyi geliyor, ihtiyacı olur insanın zamanı boşa geçirmeye hiçbişey yapmamaya. o da bir ihtiyaç.


  • innerbliss  (08.09.13 23:01:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.