[]

Almanya vizesi olan Yeşil Pasaportla Hollanda'ya gitmek?

Selamlar efenim, Bendeniz ERASMUS vazifesini Alamanya da, Kölün'de gerçekleştiren bir gurbetçiyim, persembe gunu Groningen-Hollanda'ya gideceğim de acaba bir sorun olur mu diyorum vize açısından? Schengen'im yok çünkü ama Yeşil pasaportum ve geçerli Alman vizem var ve trenle gideceğim. Galiba Yeşil Pasaportlu olanlara bir 90 gün dolaşım hakkı mı vardı neydi ?




 
gidebilirsiniz rahat olun. kontrol olmayabiliyor hatta
yesil pasaport yeter.. ustune bir de vizeniz varmis zaten.

edit: "Schengen'im yok çünkü ama Yeşil pasaportum ve geçerli Alman vizem var ." demissiniz.almanya schengen icinde. yani alman vizesi=schengen vizesi
  • babamasoliimbananickaldirsin  (08.09.13 22:44:32 ~ 22:47:39) 
almanya vizesi eşittir schengen diye bir şey yok. Özel durumlar schengen olmayan Almanya vizesi de verilebiliyor.

Erasmus ile geldim demişsin. Oturma izni aldın mı? Oturma iznin varsa (Aufenthaltstitel) o zaman schengen ülkelerinde kesintisiz olarak en fazla 90 gün olmak şartıyla kalabiliyorsun.

Oturma iznin yoksa, ya da şöyle söyleyeyim oturma izni almak üzere Almanya'ya gelmiş fakat henüz pasaportundaki geçici vizeyi oturma vizesine çevirtmediysen (ki bu gecici vize benim gördüğüm herkeste schengen değil yalnızca Almanya vizesiydi) vizen yalnızca Almanya da geçerli olacaktır.

Senin durumun için konuşursak, yeşik pasaportun olduğundan zaten Hollanda'ya Almanya'yı karıştırmasan da gidebilirsin diye biliyorum.
  • burfak  (08.09.13 23:23:03) 
@burfak Oturma izni almama gerek yok çünkü zaten yedi buçuk aylık vizem var, 3 aylık vermediler yani


  • nurigagarin  (08.09.13 23:26:49) 
burfak sizin dediginiz d tipi vize 90 gunluk vize. erasmuslara ondan verilmiyor o dil okulu ve direk uni. okumaya gelmis olanlara veriliyor. erasmuslara direk kalacaklari kadar vize veriyorlar.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (08.09.13 23:42:41 ~ 23:42:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.