[]

Havale Ücretsiz (Öğrenci)

Öğrenciyiz evden para yolluyolar ama bunun beleş yolu var mıdır ? En son akbank almıyordu onlarda 5 lira kesmeye başlamış. İş Bankası 3 lira alıyor. Yeni bir hesap açtırmak istemiyorum.
Elimde Akbank, İş Bankası banka kartı var(sadece hesap). Finans Bank kredi kartı var bi de. Annemin adına. Kendi şubenizi kullanınca havale ücreti kesmiyolarmış ama şubede her gün gittikleri bi yerde değil.

Bunları kullanarak ücretsiz havale yapmam mümkün mü? kısaca. (ilgili diğer duyuruları okudum kesmedi)

 
akbank 1 ytlye indirdi diye biliyorum ben.


  • mcescher  (28.03.09 15:28:45) 
Onları kullanarak nasıl yaparsın bilmiyorum ama para gönderen kişi yapı kredi veya iş bankasının kendi şehirndeki subelerinden vadesiz mevduat hesabı açar ve atm kartını da size yollarsa havala ücreti olmadan halladersiniz işinizi. Tabi bu durumda yıllık 50 lira kadar bi ücret alyıorlar ama belki iptal ettirme şansınız vardır o ücreti. Aslında en güzeli postaneyi kullanmak havale ücretleri çok düşük ve genelde üniversitelerin içinde şubeleri oluyor.


  • redstreak  (28.03.09 15:31:07) 
işbank internetten havaleyi ücretsiz yapabiliyorsun. eft ise ücretli.

ziraat bankasının öğrenim kredisi için tanımlı olan mevduat hesabına ise herhangi bir ziraat hesabından ücretsiz havale gönderebiliyorsun\alabiliyorsun. tabii btm özelliğini kullanarak direkt ziraat bankamatiğinden yapman gerekiyor bunu.
  • bas git  (28.03.09 15:47:39) 
Evet Ziraat btm'lerinden ücretsiz ve anında havale yapabilirsiniz. Hesap numaranızı vermeniz yeterli.

Ama bu btm'leri bulmak mevzu. Ben İzmir'de 1 tane bulmuştum (Hilton civarı), Ankara'da ise sadece Ulus Parkı civarında var. Yani o btm'ler çokca bulunmuyorlar.
  • ataturkiye  (28.03.09 16:01:32 ~ 16:02:39) 
btmden kartsız işlemle ücretsiz olarak yollayabilirsin(ziraat).


  • bas git  (28.03.09 16:01:53) 
olm ben de şehir dışında okuyorum. nası yapıoz? annemin bir banka hesabı var. aynı hesap için 2. bi kart çıkarıp elime tutuşturdu. yıllardır ikimiz de aynı hesabı farklı kartlarla kullanıoz. en iyisi sen annenlere söle benim anneme sorsunnar. annem annatsın durumu. yoksa 3-5 derken yazık oluo. o 3 lırayla 1'e 9823409 veren bı kupon yapsan kose olursun.


  • esas itibariyle  (28.03.09 16:09:12) 
olm dalga gecmemıstım kı son derece cıddıydım. durduk yere 3-5 tl vermenın annamı yok. ben de farklı bıse demedım. mesajın kalan kısımlarında da cıddıydım.


  • esas itibariyle  (28.03.09 16:23:50) 
ben babamin hesabinin kartini kullaniyorum, o izmir'den kendi hesabina para yatiriyor, ben burdan cekiyorum. zaten isleri devamli bankayla oldugu icin ekstra bi kulfet olmuyor onlara.


  • osuruklu  (28.03.09 16:44:54) 
arkadaşım sen akbank'tan bir tane daha kart al sorun çözülür. 2 tane ATM kartı oluyor. Ver birini ev ahalisine diğeride sende. Masrafın m'si kalmaz.


  • ne bakiyon kardesimm  (28.03.09 18:36:08) 
yıllarca vakıfbank'tan "öğrenci hesabına yatırılıyor" diyerek ücretsiz gönderdik. özellikle belirtince para almıyorlar.


  • lancelot du lac  (28.03.09 20:34:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.