[]

yükseltmeye alınan dersin ortalamaya getirisi

ne olmakta ?

mesela dc olan dersi tekrar alıp bb yaptım diyelim.4 yıl sonunda o ders direkt bb olarak mı geçmekte ? yani ilk baştaki dc tamamen silinip bb olmakta mı ?

arkadaşın biri transkriptte dersin dc olarak kaldığını,yükseltmeye alıp da bb yapmanın genel ortalamaya çok ama çok az getirisi olduğunu söylemekte de anlamadım aklım da almadı ?

nasıl bir sistemi var bunun yardımcı olsanız arkadaşlar ?

umarım anlatailmişimdir. ek olarak dc vs bb örnek olarak verildi bb yerine aa diye de düşünebiliriz.

teşekkür ederim.

 
evet bb geçer. dc silinir. transkripte ise tekrar alıp yükselttiğin görünür.

evet çok az getirisi var. çünkü son sınıftasın ve çoook ders aldın bugüne dek. yani 2.18'den 2.20'ye falan çıkar mesela.
  • sen git ben geliyorum  (08.09.13 20:06:59) 
yani genelde bakarsa dc'den bb yapmanın az bi getiris olabilir dersin kredisine bağlı olarak ama transkriptte bb yazar.


  • tepedeki psychedelic adam  (08.09.13 20:08:06) 
üniversite okuyan birinin, şu basit ilkokul matematik hesabını yapamamasını aklım almıyor.

3 kredilik dersin olsun. dc'den bb'ye toplam 1.5*3 kredilik artış sağlarsın. bu da 4.5 yapar.

mezun olana kadar toplam 170 saat falan ders alsan.
4.5/170 kadarlık bir etki yapar.
  • kamera motor  (08.09.13 20:43:10) 
teşekkür ederim yardımcı olan tüm arkadaşlara.

hesap değil olay,dediğim gibi arkadaş çok farklı bir durumdan bahsetti öyle bir şey var mı varsa o da ne demek için sordum.
  • uzunuzunilgi  (08.09.13 20:47:59) 
valla bizim okulda dd ile geçtiysen o dönem dd olarak görünüyor ve silinmiyor. sonraki dönem yeniden alıp yükseltirsen o dönemde de o görünüyor. ortalamaya etkisi yüksek not üzerinden oluyor.

bir dersin dc dd ise onu yükselt. ortalamanı birkaç puan artırır. bu önemli bir şey. ayrıca ddler ne kadar az olursa psikolojik olarak o kadar güdülenirsin ders bırakmamaya.
  • i ve been mistreated  (08.09.13 21:03:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.