[]

Düğün takıları düğün parasını çıkarır mı ?

düğün takıları/hediyeleri düğün parasını çıkarır mı ? :)

mesela ortalama bir düğün düşünürsek, kaç kişi tam altın takarsa düğün parası çıkar? :)

not: tam yerine çeyrek altını da düşünebiliriz. bu arada evlendiğim falan yok. merak ettim sadece :)

 
Tam altin takan cok olmaz hocam. :))


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (08.09.13 17:51:22) 
çıkarır. çıkarması lazım.300-400 kısılık bır dugun yaparsan ve cevren var ise,normal sartlar altında sadece paralarla parasını cıkarman lazım.
ama dedıgım normal bir düğün salonunda standart bir dugun.
ısteklerınıde yazman lazım. dugun nerde olucak yemeklı ıckılımı vs ?
  • tadutadu  (08.09.13 17:51:56) 
Bu çok göreceli bir soru. Öncelikle düğünü hangi şartlar altında yapacaksın 2 bin lirayada 30 bin lirayada düğün yapabilirsin. Ayrıca hem kız hem de erkek tarafının akrabaları, dost ve tanıdıkları çok mu? Maddi durumları iyi mi? Sorular daha da uzar gider. Ama ortalama bir düğün yapılırsa çıkar bence.


  • Dr_Stat  (08.09.13 17:58:01) 
160 liradan alalım çeyrek altını,ortalama her 3 kişiden bir çeyrek çıkarsa adam başı 55 liradan aza gelmesi lazım yaptığın harcamanın pek mümkün sanki


  • panthera onca  (08.09.13 18:00:26) 
çıkarmaz mı yahu. bunun bileziği var, seti var, küçük altını var, nakit parası var. var da var yani. kat kat çıkarır.


  • devilred  (08.09.13 18:06:04) 
bizim gibi 1000 kişiye yemekli düğün yaparsanız biraz zor.
Ama yapacağınız düğün normal bir salonda, makul harcamalarla alınmış gelinlik vs. var ise çıkarır.
Bir de sadece düğün farz ediyorum yoksa bunun kınası var, davullu zurnalı kız alması, bekarlığa vedası (herkesin meşrebine göre), yöresine göre düğün sonrası eğlencesi, uzar gider bu..
  • niye ama  (08.09.13 18:21:15) 
gelenlerden kaçına siz ne kadar altın taktıysanız o kadar altın gelir bir de 50 100 bir şeyler takanlar olur. tabi arkadaş çevresinden de birşeyler gelebilir. genel olarak böyle. mesela düğün takılarıyla ev araba alan oluyor. çünkü onlar da çağjrdıklarına zamanında öyle takmışlar ondan.


  • hoot  (08.09.13 18:30:53) 
dendiği gibi düğünü nasıl yaptığınıza ve kaç kişinin geldiğine hatta gelenlerin yakınlık durumuna göre değişir. Bizim yakınımızın düğünü yemekli ve 320-340 kişilik bir düğün olacak ve sırf düğüne 23-24 bin lira verildi. Bilezik vs onları es geçip herkes çeyrek taksa diye düşünsek bile çıkarıyor parasını.


  • dust in the wind  (08.09.13 18:49:21) 
söylendiği gibi, nasıl bir düğün olduğuna ve sizin daha önce kimlere takı götürdüğünüze bağlı ama o riski almayın bence. takılarla kurtarırız diye düğün için savurup sonrasında kepaze olan insanlar biliyorum, beklediğiniz gibi gelmeyebilir yani takılar.


  • mayaa  (08.09.13 18:58:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.