[]

yesil pasaport

devletin vatandaslari arasinda ayrimcilik degil mi bu? ben niye zibilyon belge toplamak zorundayken elalem rahat rahat gezip tozuyor orda burda? vallahi icerliyorum.




 
Kesinlikle katılıyorum.Uzun uzun yazacaktım vazgeçtim yemin ederim sinirim zıplıyor.


  • jpsartre  (08.09.13 01:38:52) 
vizenin kendisi bi ayrımcılık değil mi? abd'de çalışan düz bi gazete dağıtan çocuk bile birçok ülkeye sadece pasaportla gidebilirken ben burada şirketler yönetiyor dahi olsam düz pasaportum varsa vize alıyorum. lan mantıklı mı şimdi bu?


  • pek vokal  (08.09.13 01:42:50) 
1 top kağıt bitti yahu üniversite sürecinde. 2 kartuş tükettim sırf belge yetiştiricem diye.

haksızlık, tanıdığım herkeste de yeşil var, lanet ediyorum. isterlerse yarın çıkarlar, bense 1 ay önceden rezervasyon yapıp randevu yapıp anlamsız kıytırık belge toplamam gerek, para ödeyip reddedilsem dahi ses çıkarmamam gerek. hatta bir defasında vize çıktı ama pasaport sonunda geldiğinde vizemden 2 gün yemişti. bilet yanmıştı mesela. bu mu adalet?

valla sövüp sayıcam ama neyse. adil değil, ortak noktada buluşulmalı.
  • wiillii  (08.09.13 01:55:44) 
evet ayrımcılık ama schengen bölgesine vizesiz girişi sağlayan pasaportu tüm halka veremezsin. türkiye'den gelen göçten bıkmış avrupa mümkün değil kabul etmez.

yeşilden yararlanabilen kitle halkın geneline göre ülkeyi terk etmesi zor bir topluluk. ya yıllardır memur ya da aileden gelen gelirle yaşayan, hiç çalışmamış öğrenci. bu tip bir sınırlama yaparak avrupa için bu vizeyi elde etmişler. bu da başarı aslında, kimsede olmayabilirdi.

sorun neden bunu tüm halk için elde edebilecek yaşam standartına gelemiyoruz?
  • christopher nolan  (08.09.13 02:03:07 ~ 02:05:49) 
yalniz su da yok mu, ozel sektorde calisiyorum, cilgin para kazaniyorum ama bu belge topla, tapunu ivirini zivirini servetini goster islerinden yurt disina cikamiyorum durumu mantiksiz degil mi?

adam tonla para kazaniyor dunyayi gezecek, ama bir bakmissin her seyini hazirlamis otelinden ucagina, son gun vize vermiyorlar. ayip degil midir ya?

ayrica memuru anladim da, niye cocuguna da veriliyor? ayricaligi ne cocugun?
  • evreka  (08.09.13 02:09:33 ~ 02:10:41) 
Ayrımcılık tabii ki. Vize konusuna gelince, pasaportunuzda yazan mesleğiniz bile vize çıkmasında etkili oluyor biliyor muydunuz? Orada "STUDENT" yazması ile "DOCTOR" yazması arasında çok ciddi bir fark var. Doktor olana "bizim ülkemize yerleşebilir" korkusuyla yaklaşılmıyor mesela. Zaten yerleşse ne olur? Bir doktor kazanmış olurlar.

Not: Eski pasaportlarda meslek yazıyordu. Şimdikilerde gözle görünür şekilde yazmıyor ama belki çipin içinde yazıyordur.
  • grgn  (08.09.13 02:09:52) 
@kabiz

peki devletin yesil pasaport sahibi olmayan vatandaslari icin adam gibi bir mucadeleye girismemesi dolayli olarak devlet tarafindan ayrimcilik olmuyor mu?
  • evreka  (08.09.13 02:24:24) 
bence devletin diplomatik ya da hizmet nedeni olmaksizin vatandasina -devlette calissin calismasin- farkli bir pasaport düzenlemesi hatadir, ayrimciliktir.

bunun disinda bir kac noktaya deginmek lazim.
ben uzun yillardir yurt disinda yasiyorum, gördügüm, tecrübe ettigim seyleri derliyorum.

ben avusturyada, almanyada okudum, calistim, yasadim baska yerlerde farkli olabilir.

ben su anda basima bir sey gelse, konsoloslugu aradigimda birine ulasamayacagimi düsünüyorum, biliyorum, daha öncede buna benzer seyleri tecrübe ettim, yani su anda basima bir sey gelse yalnizim.

ölsem burda devlet cenazemi dahi almiyor, bundan dolayi sigorta yaptirmam gerekiyor oturum öncesi...

gecen sene ögrenci belgesi almam gerekti, konsolosluk bana ögrenci dosyam olmasina ragmen konsolosluk onayli ögrenci belgesi vermedi, bunun nedeni printerdan cikti alacagi icin kirtasiye masrafi olmasiydi.

ben temelde uluslarasi anlasmalardan kaynaklanana haklarim olmasina ragmen bunlari kullanamiyorum. bu türkiye cumhuriyeti vatandasi icin olmamasi gereken bir durum.
  • serabetan  (08.09.13 02:43:41 ~ 02:46:46) 
valla şunu belirteyim ne herkes yeşil olsun ne de herkes bu işkenceyi çeksin. ortada buluşalım. düşüncesindeyim.

yukarda bir yerde herkes yeşil falan gibi bir ima var. yok o da olmasın da eşit olsun. uzun yol şöförü olur, görev nedeniyle olur anlarım. okumaya gidiyorum belgem her şeyim hazır 1 ay önceden randevu alıp saçma sapan şeylerle uğraştırmasın yahu.
  • wiillii  (08.09.13 02:48:59 ~ 02:50:58) 
ayrimciligin hasidir.


  • tomcat  (08.09.13 02:56:41) 
kabiza sormak istiyorum,

devlet vizesiz icin neler yapmis ab ülkelerine?

bir avrupa ülkesi olmasina ragmen benim neden ab icerisinde hic bir hakkim yok?

devlet bir seyler yapiyor demissin, neden her sene ab ülkeleri türk vatandaslarina daha farkli zorluklar cikariyor?
  • serabetan  (08.09.13 03:09:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.