[]

İş makineleri

Neden sarıdır?




 
kolay farkedilsin diye.

konteyner limanlarına kilometlerce çelik döşedik ve hepsini sarı renkte yapmıştık. amaç hep aynı, gece gündüz operasyon yapılan bir yerde her şeyin kolay farkedilmesi lazım.
  • japon askeri  (07.09.13 15:41:15 ~ 15:55:03) 
hidromeğinkiler bir süredir siyah-beyaz-kırmızı.


  • ron dennis  (07.09.13 15:42:45) 
Kiri tozu belli etmesin diye.


  • Absinthe75c  (07.09.13 15:44:07) 
@ron dennis mutlaka farklı renge sahip olanlar vardır da taa en başından beri sarı renge sahip olmasının bi nedeni vardır mutlaka.

@japon askeri dediğin mantıklı geliyor.

@absinthe75c kir tozun pek de umurlarında olacağını sanmıyorum :)
  • yardiranadamm  (07.09.13 15:50:09) 
iş sağlığı ve iş güvenliği çerçevesinde; tehlike arz eden, hareketli aksama sahip her türlü araç için bu renk, çalışanların renk tonlarına olan hassassiyeti ve dikkati için seçilmiş. örneğin trafik tabelaların kesinlikle yasak olan her türlü hareket kırmızı renkle boyanmıştır. bundaki mentalite de aynı.


  • Huan8  (07.09.13 15:58:44) 
Eğer İngilizce varsa : www.tuned-in.com


  • alcak makine muhendisi  (07.09.13 16:30:41) 
@alcak makine muhendisi linkteki bu paragrafla soruyu cevaplandırmış oluyoruz. "As a highly visible colour from any distance, Yellow says, "pay attention, caution, look at me and remember" all at the same time. The intensity of the message is determined by the intensity of Yellow used. For example, caution signs, taxi cabs, emergency service vehicles and HEAVY CONSTRUCTİON EQUIPMENT are usually painted in a strong yellow colour because they need to be seen."


  • yardiranadamm  (07.09.13 16:37:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.