[]

yurt mu yoksa ev mi?

şimdi dostlar yurt kyk yurdu 8 kişilik odalar filan aylık 111 lira ve fakülteye 700 metre çok çok yakın.

ev ise 1+1 doğalgazlı, ara katta ve 12 km uzaklıkta fakülteye. evden kampüse giden tramway durağı evin 1 km ötesinde. duraktan kampüs 11 km filan işte. dur kalk 20 dkya anca gider. 300 lira kirası.

1300 cepte para var diyelim ocağa kadar yalnız aileden 400 gelecek desek. nerede kalmak mantıklı?

eve çıkarsam fiziksel ve ruhsal olarak rahatım ama maddi sıkıntıdayım. yurtta kalırsam fiziksel ve ruhsal olarak rahatsizim ama maddi sıkıntım yok hatta krallar gibi param var.

ne yapmalı?

 
yurtta kal kesinlikle. fiziksel ve ruhsal olarak rahatsızken yaşanabilir ama şehirdışında parasız yaşanmaz. durumlar düzeldikten sonra çıkarsın eve acelen ne?


  • temasettin  (07.09.13 13:41:32 ~ 13:42:08) 
1+1 mantıklı ama paran olmadığı için ilk önce yurtta kal bir süre en azından para biriktir


  • qazwsx  (07.09.13 13:49:22) 
Bu durumlar kadin-erkek icin cok farklilik gosteriyor. Erkeksen 8 kisi yurtta cok rahat kalirsin. Eger oyle herseyden huylanmayan bi tipsen. Misal ben isikta uyuyamam, yok tik ses duysam uyanirim diyen biriysen yurtta kalman zor. Ama erkeklerin birbiriyle cok daha rahat anlastiklarini gozlemliyorum. Kadinlar icin durum ayni degil. Illa bir sorun cikiyor yurtta. Ama ev kacmiyor ya. Bence yurda cik, bir bak durum ne, en fazla 3-4 ay dayan, baktin olmuyor ocak subat gibi eve cikarsin. Hem kiralar daha ucuz olur sene ortasi oldugu icin. Yada 2 kisi bi eve cikip yuku paylasirsiniz. Yurdu bi dene. Memnun kalirsin belki? Kalmazsan da birakir gider eve cikarsin.


  • chavez s venezuela  (07.09.13 13:54:57) 
Önce devlet yurdu. Git, ortamı gör, arkadaş edin.
Sıkıntı çekeceksin, kaçısın yok. Ancak bu ortamda tanıdığın/tanıyacağın insanlarla birşeyler paylaşacaksın ve daha sonra kafalarınız denk olunca eve çıkacaksın.
Ben devlet yurdunda öyle sağlam bir arkadaş grubu edindim ki 3 yıl kaldım. Bizim zamanımızda kızlı erkekli kalınırdı. Birlikte hareket ederdik.
Sadece son sene eve çıktım. Bütün ekip aynı ortamı evde de sürdürdük ama yurt çok eğlenceliydi o ayrı.
Özel Yurt'a gidersen 1 yıllık senet imzalatırlar. Gerek yok. Devlette 3 ay kal, sonra bak duruma. Az sabır...
  • cliquot  (07.09.13 14:10:05 ~ 14:10:24) 
ben ilk iki sene yurt son 5 yıl evde kaldım hesabını yap :D (okul 4 yıllıktı)


  • spadæs  (07.09.13 15:09:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.