[]

Suriye Savaşı - Gaz Maskesi

Arkadaşlar merhaba,

Fiyatı hiç önem taşımamakla beraber, araştırdğığım kadarıyla hiçbir maske tam anlamıyla kimyasal silahlara karşı koruma sağlamıyor ama bu maskelerin en iyi koruyabilecek olanını nereden tedarik edebiliriz?

Ailem Adana'da yaşıyor ve Adana'daki Amerikan Konsolosluğu çalışanlarının neredeyse hepsi Adana'yı terk etti. İsrail'de ise devlet deli gibi gaz maskesi dağıtıyor. Olup biten, beklenen bir şeyler var yani..

Nasıl tedarik edebiliriz maskeleri?

Yardım lütfen..

 
sen hangi şehirdesin onu da diyeydin iyiydi...


  • ramos bien  (07.09.13 10:56:50) 
kimyasal silahlar sadece gaz maskesiyle engellenemiyor ne yazık ki.ama illa alıcaz diyorsan gittigidiyor,hepsiburada da falan iyi maskeler var.ayrıca eğer istanbulda yaşıyorsan karaköyde bulabilirsin gaz maskesi.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (07.09.13 11:02:56 ~ 11:03:39) 
Ailem Adana'da onlar için alacağım. Ben haftanın yarısı İstanbul'da, diğer yarısı Ankara'dayım.

Gaz maskesi var o sitelerde ama şimdi biraz araştırdım olay maskeden ziyade filtreymiş sanırım. Her filtre her gaza etki etmiyormuş. Sınıf sınıf oluyor anladığım kadarıyla, sarin-hardal gazlarına en azından bir nebze etki edebilecek filtreler hangisi ki acaba.
  • isyanim var ulaan  (07.09.13 11:06:25) 
sakin ol benim de tüm ailem orada hiç bişey olmayacak. esad öyle bişeyi hayatta yapmaz.

sürekli türk halkının kardeşi olduğundan vurguluyor. bizim yavşaklardan farklı şekilde.
  • dogumgunundecevrimdisiolanadam  (07.09.13 11:33:58) 
gaz maskelerinin çeşitleri var hepsi aynı şeye karşı korumuyor. mesela en yaygın olan, gezi parkı olaylarında kullanılan karbon veya aktif kömür filtreli olarak geçer ve karbon bazlı(organik) gazlara karşı koruma sağlar(biber gazı gibi) ama her gazı filtrelemez. eğer kimyasal savaş endişesiyle alacaksan muhtemel kimyasalların türüne göre maskelere bakmalısın.

biz rahat milletiz, israil tam tersine ota boka enedişe yapan heyecanlı bir millet o yüzden onlar maske dağıtırken biz "bişey olmaz yeaaa" diyoruz :) ben de olacağına pek ihtimal vermiyorum. israil'le durumumuz bir değil müslümanlık bağı var suriye ile aramızda. gerçi adamlar birbirini katlediyo ya işte...
  • r_u_h  (07.09.13 11:49:11) 
Dostum ben de, Suriye'de 1 yil yasamis bir Nusayriyim.

Tedbirli olmaktan bir zarar gelmez. Ne olacagi da hic belli olmaz. Esad yapmaz da, el nusra yapar cart yapar curt yapar.
  • isyanim var ulaan  (07.09.13 11:50:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.