[]

Smartphone for dummy

Başlıktan da anlaşılacağı üzere smartphone teknolojisine çok yabancıyım. Hatta tam bir kara cahilim. Yok yok, öküzüm öküz... O yüzden soracaklarım komik kaçarsa kusuruma bakmayın:

Efendim bugün hayatımın ilk smartphone'unu aldım. 10 TL yüklü faturasız hattımı taktım ve başladım kurcalamaya. Şimdi benim bildiğim kadarıyla bu cihazlarla internete girebilmek için servis sağlayıcıya kısa mesaj filan atıp aylık/haftalık/günlük vs internet paketi almak lazım. Ben paket maket almadan, ne olacak acaba diye gmail'a, google maps'e filan girdim. Hepsine bağlandı. (Evde kablosuz internetim filan da yok). Hatta giriyor diye bir tane de beleş oyun yükledim google play'den mi ne... Sonra bir de baktım ki benim yüklü 10 TL olmuş 0,45 TL. Nasıl oldu lan bu? İnternete nasıl girdim? Hadi girdim, bu para nasıl böyle hızlı tükendi? Ayrıca niye tükeniyor ki? İndirdikçe mi tükeniyor? Neler oluyor olm?!?! :(

Ben bu işleri son bıraktığımda telefonda yılan mılan oynuyorduk biz. Çok korkuyorum. Lütfen yardım edin.

Tişikkirlir.

 
gsm şirketi sana diyor ki ya internet paketimden alacaksın ya da o liraların anasını çok güzel ağlatırım. sende farketmişsin zaten. konuşma+internet olan paketleri tercih et. akıllı telefonlarda sms pek lazım olmaz.

ekleme: her an bir veri indirebilir arka planda sen fark etmeden telefon. bir şey indirmesen bile. bu yüzden paket şart.
  • inannas jofn  (07.09.13 01:14:47 ~ 01:15:47) 
ohoo bir sürü yere girmişsin yükleme yapmışsın hele ki harita çok feci. kaç mb yedin kim bilir kilobayt başı 0.10 kuruş alıyolar bildiğim kadarıyla yani 10 kb = 1 kuruş.

artık konuşma+sms+internet şeklinde paketler var hattının sitesine girip bak bi tanesini seç o paketi satın al.
  • cari kacik  (07.09.13 01:16:17) 
internette oldugun her an veri indirimi yaparsin. yazi veya fotograf farketmez. veri indiriminin de bir bedeli oluyor, 0.005 kb 2 kurus gibi. (bunu tamamen uydurdum)

sen de internette gezerek ve ustune bir de oyun indirerek ( en az 10 20mbtir) parani bitirmissin.
  • yilki ati  (07.09.13 01:17:41) 
Yani bu cihazlarla, internet paketim ya da kablosuz internetim filan olmasa bile her an, her yerde internete girebiliyorum ama hayvan gibi pahalıya girebiliyorum öyle mi?


  • youkoso hitori bocchi  (07.09.13 02:06:28) 
smartphone'larda kutudan çıkarıp sim kartını takıyorsun. cihazı açtığın an internete bağlı oluyorsun.
yoksa tüm bu bahsettiklerini nasıl yaptığını düşünebilirsin ki?

internet paketi alman yararına olacaktır, hatta aylık bir paket belirle kendine 20 25 liralık internet+konuşma olanlardan. o şekilde kullanırsın interneti
  • ayin yazari  (07.09.13 02:18:14) 
@ayin yazarı

Acaba cepten ilk defa internete bağlanan abonelerine kısa bir süreliğine internet mi sağlıyor diye düşünmüştüm. Promosyon hesabı...
  • youkoso hitori bocchi  (07.09.13 02:33:30) 
Yav bir de, o paketlerden aldığımda benim ekstra bir ayar mayar yapmam gerekiyor mu, yoksa kendi otomatikman yeni tarifeyi algılıyor mu?


  • youkoso hitori bocchi  (07.09.13 02:37:43 ~ 02:38:10) 
internet paketini gsm firması tanımladığı an başka bir şey yapmana gerek kalmıyor.
ama özel facebook ve twitter paketlerinde bir ayar gerekebilir bazen. eğer o tarz bi paket yaparsan o konuyu biraz araştır derim.

ama facebook paketlerini vs pek tavsiye etmem, diğer türlü daha rahat hissedersin kendini. akıllı telefon sonuçta istediği şeyi yapabilmek ister insan


edit: ayrıca promosyon olayında haklısın. misal turkcell mağazadan bir cihaz alır ve hattını takarsan hediye geliyor ama onu da sms'le bildiriyorlar zaten.
  • ayin yazari  (07.09.13 03:19:24 ~ 03:20:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.