[]

kadro derecesi gösterir belge

babam asker emeklisi ve pasaport alacak. emekli olurkenki kadro derecesini gösteren bi belgeye ihtiyacı var haliyle. onu illaki ankara'dan kara kuvvetlerinden mi almamız gerek (karacı kendisi) yoksa bulunduğu ilde bir yerden de alabilir mi?

benim için belgeleri hazırlarken kara kuvvetlerinden almıştık da çok geçti üstünden. belki kkk dışında bi yerde derece gösteren belge verme yetkisi vardır artık.


 
Matbu talep formu veya mühürlü belge aslı
a) Çalışanlar için, çalıştıkları kurumun yetkili amiri tarafından onaylanmış matbu talep formu (emekli olan veya çekilme sebebiyle kurumlarıyla ilişiği kesilen hak sahipleri pasaport başvuru formlarını bulundukları ilin pasaport şube müdürlüklerinden temin edebilirler) b) Emekli olma veya görevden çekilmek (istifa) suretiyle görevlerinden ayrılmış olanların emekli olduğu veya ayrıldığı tarihteki unvan ve kadro derecesini gösteren, kurumlarından alacakları mühürlü belge. Emekli olanlar emekli olduktan sonra pasaport aldılarsa bundan sonraki pasaport başvurularında kadro derecesi gösterir mühürlü belge getirmelerine gerek yoktur. Başvuru sırasında hak sahibi kendisi için pasaport almayacak, eşi ve ergin çocuğu için alacak ise; müracaata gelmesine gerek yoktur; Kurumundan talep ettiği ve hak sahibi tarafından imzalanmış talep formu ile hak sahibinin eşi ve reşit olan (18 yaşını tamamlamış) çocuğu hak sahibi olmadan başvuruda bulunabilir. * Emekli/Müstafi olanların eş ve çocukları hususi damgalı pasaport müracaatında bulunuyor ise hak sahibinin müracaatta bizzat bulunması, bulunamıyor ise noterden vekaletname vermesi gerekmektedir.

epasaport.egm.gov.tr den alıntıdır.
  • midnight exe  (07.09.13 01:07:47 ~ 01:08:15) 
ben neye ihtiyacım olduğunu sormuyorum.

hani orada kurumlarından alınacak belge diyor ya o kurum kara kuvvetleri komutanlığı mı, genelkurmay mı, askerlik şubesi mi, garnizon mu onu öğrenmek istiyorum. kkk'nın verdiğini de biliyorum ama ankara'ya gitmek istemiyorum. haliyle daha alt dereceden bi askeri kurum veriyor mu diye soruyorum.
  • ikease  (07.09.13 01:14:15) 
Benim verdiğim cevabı dikkatle okımanızı tavsiye ederim. Polis veriyor. Bir yere gitmeye gerek yok emekliler için.
Not: tabii burada emekli olunan sırada kadro ve dereceyi gösterir belgeyi aldığını varsayıyorum babanızın.

  • midnight exe  (11.09.13 09:27:17 ~ 09:31:27) 
ya çok ilginç cidden. babam o belgeyi nereden alacak diye soruyor diyorum, o belgenin alındığını varsayıyorsunuz. ne diyeyim? ok. :)

bu arada sadece kara kuvvetleri komutanlığından alınabiliyor bu belge emekli askerler için, başka bi alt kurum vs veremiyormuş. sordum belgeyi alırken öğrendim. ihtiyacı olan bilsin.
  • ikease  (13.10.13 19:55:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.