[]

yolculukta bulantı

arkadaşlar okulumdan dolayı otobüs yolculuğu yapıyorum yaklaşık 6 saat, aslında saatle de alakası yok terminal, otogar, yolculuk denildiğinde bile midem bulanmaya başlıyor, psikolojik olsa gerek ve kusuyorum çoğu zaman.
kocaman insan oldum, insanlar rahat rahat yolculuk yaparken ben kendimi tuta tuta gidiyorum. var mı bir fikriniz bunu giderecek?
not: hap yutamıyorum.


 
ya hap yutacak ya uyuyacaksınız. emedur küçücük bişey zaten


  • female demon  (06.09.13 23:18:53) 
yolculukta mide bulantısı aynı deniz tutması gibi. Deniz tutmasının en iyi tedavisi bir avuç deniz suyu alıp içmek ve mümkünse çıkartmak. Yolculukta mide bulantısı için de en iyi çözüm sağlamına kusmak. Aslında seni yol tutmuyor, yolda kusmaktan, millete rezil olmaktan korkuyorsun. Bir kez kussan aslında bunun normal olduğunu göreceksin ve bir daha kusmazsın, miden de bulanmaz.


  • skydreams  (06.09.13 23:18:56) 
peki aracı siz sürerken de mi böyle? bizim bi tanıdık kendi sürerken hiç sıkıntı yaşamıyor. bi gün önceden uykusuz kalın uyuyun


  • metehan01  (06.09.13 23:51:57) 
yolculuklarda neden şöförün midesi bulanmaz:

Çünkü şöför olacakları bilir ve kendini ister istemez hazırlar. ama yolcular tepki geldiği an hazırlıksızdır. o yüzden ani dönüşler, frenler ya da yavaşlayıp hızlanmalar mide bulantısı yapar ama şöför bunları zaten kendisi yaptığı için hazırlıklıdır ve midesi bulanmaz.

deniz yolculuğunda da geminin belli bir ritmde olmadan sallanması ve yine yolcuların bunu önceden kestirememesi neticesinde deniz tutması yaşanır. ancak eğer ki sallantıyı yoksayabilirseniz etkilenmezsiniz. bütün her şey sallantıyı filan öncesinden kestirebilmekte.
  • sansli pipi  (07.09.13 00:45:12 ~ 00:45:38) 
cam kenarına oturup dışarıyı izle mümkünse ön camı görebilecek bir koltuk.
illa ilaç dersen metpamid şurup

  • baydemir  (07.09.13 12:04:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.