[]

Kedi Piresi

bununla nasıl baş ediyorsunuz. pire damlası yaptım bir hafta kadar önce hala boyun altları pire dolu kızların. internetten biraz araştırdım çözümler aşağı yukarı şöyle:

yıkamak
pire tasması takmak
vitamin desteği ıvır zıvır ilaçlar
limonlu bir şeyli solüsyonumsu şey
vs. vs.

size sorum kendi uyguladığınız ve kesin başarı göstermiş şeyleri paylaşmanız.

 
enseye ayda yılda bir o bıdıyı döküyorum.pıtır pıtır döküyor o.bi daha da hiç görmedim.birden fazlaysa kediniz birinde bişeyi yanlış yapıyosunuzdur.ondan da diğerlerine atlıyodur tekrar.


  • aşksız prens  (06.09.13 22:43:05) 
iki tane var. ikisine de pire damlası yaptım aynı anda. birbirlerini yalama gibi bir durumları olmaz. bu aralar kavgalılar zaten. pire damlası da kaliteliydi. 30 lira tanesi veterinerde satılan tüp şeklinde. yani pire damlası yapınca hiç gelmemesi lazım diye biliyorum.


  • sarhosken alinan hesap  (06.09.13 22:45:40) 
kaliteli ve doğru düzgün bir aşıyı veterinerinize yaptırın.
yanlış uyguluyor olabilirsiniz.
evimde 8 kedi var, bundan daha etkili bir şey daha görmedim.

frontline iyidir.

eğer veterinere yaptıramam diyorsanız frontline alın ve doğru ölçüsünü öğrenip, tüylerini aralayarak direk olarak derisine damlatın.
veterinerinize sorun, bazı durumlarda kısa süre sonra tekrar etmek gerekebiliyor.

kedi yıkanmaz, kulaktan dolma şeyleri dikkate almayın.
  • blatta hiberna  (06.09.13 22:46:49) 
veterinerinize markasını sorun hatırlamıyorsanız.
frontline yaptırın.
pire durumunun geçmediğini söyleyin.

eğer yine olmazsa bir süreliğine pire tasması takabilirsiniz.

aşıdan sonra üzerinden düşen pireler ölü olur zaten.
kedi pireli kalırsa eve yayılabilir de, pek rastlanan bir şey değil o yüzden panik olmayın.

gerekirse başka bir veterinere danışın.


edit:
kedileri dışarı bırakmayın. (eğer bırakıyorsanız yani)
  • blatta hiberna  (06.09.13 22:49:36 ~ 22:51:14) 
benim kedim deli gibi pirelenmişti, evdeki halıdan pireler zıplıyordu her yerdelerdi, bacaklarım kıpkırmızıydı kedi piresi insanı ısırmaz diyenlere çok güzel laflarım var.
kediyi veterinerde ilaçlattıktan sonra, ense damlasından bahsediyorum. eve chrysamed kullandım her yere sıktım bunu. kokusu yok su bazlı bir ürün ve pireler gerçekten yok oldu. isterseniz araştırın. gerçekten işe yarıyor ve hayvanlara zararsız. o günlerde yaşadığım sıkıntıları anlatan duyurum için; (bkz: #496830)
sonradan bi kere daha pirelendi eşşolueşşek o zaman bu chrysamedi bulamadığım için mecbur evi ilaçlattım. Bu da şıp diye çözüverdi pire problemini. Evi ilaçlattıktan sonra bir daha yaşamadık öyle şeyler.

edit: Siz kedinize ense damlası yaptırdığınızda sadece üzerindekileri öldürüyorsunuz. Ancak evde her yerde sizin görmediğiniz yumurtalar var, onlar bir süre sonra pireye dönüşüyor ve problem yeniden başlıyor. Bu şekilde sorunu çözemezsiniz. ense damlasını koruyucu olarak kullanın, öncelikle evdekileri yok edin. Çünkü pireler için kedi sadece konaktır.
  • keneabidin  (06.09.13 22:50:47 ~ 22:54:50) 
arkadaşlar, dışarıya bıraktığınız kedilerinize pire tasması takarsanız pire kediye gelmez.
gerçi dışarıda dolaşan kedilerin tasmalı olması oradan buradan atlayacakları zamanlarda sakıncalı olabiliyor.

ama pire damlasını evden çıkan kediler için en azından 2 ayda bir düzenli yaptırmak lazım.
ihmal etmezseniz pirelenme diye bir şey olmaz.
  • blatta hiberna  (06.09.13 22:52:33 ~ 22:53:20) 
kedileri dışarıya bırakmıyorum. bir iki defa kaçtı yakalayıp getirdim. mahallenin kedileri biraz psikopat. zarar veriyorlar.

olmadı ben yarın veterinere danışayım. şu sprey markalarını falan bir inceleyeyim. bakalım.
  • sarhosken alinan hesap  (06.09.13 23:03:04) 
Sorununuza cozum yolu bilmiyorum. Sadece onemli bir hatirlatma yapacagim. Ense damlasi uygulandiginda 2-3 saat kedilerinizi birbirine yaklastirmayin hatta mumkunse ayri odalarda tutun. Damlayi yalamalari toksik etki yapiyor. Gecen gun veterinerde bir kedicik bu yuzden hayatini kaybetti gozumun onunde.


  • istinyede bekle  (07.09.13 13:33:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.