[]

ankara'da mekan sorusu...

kız arkadaşımla birlikte yeni taşındık. şehri yavaş yavaş tanımaya çalışıyorum. cebeci'deyim.
daha çok alkol ve eğlence için değil de, kültür-sanat mekanları arıyorum.
onun dışında da kahve bilhassa türk kahvesi içilecek yerler,
kütüphane ve benzeri kitap kafeleri vs de bakınıyorum.

henüz hiçbir yeri bilmiyorum.

ayrıca köylü pazarı arıyorum bir de... organik etiketi takılıp kilosu 10 lira olan domatesler değil de, çevre köylerden gelen ürünlerin olduğu bir yer bakınıyorum.

eşlik edecek birileri de çıkarsa güzel olur, oturur sohbet muhabbet ederiz...
sevgiler.

 
kitap kafe için, benim gidip memnun olduğum bir arkadaş kitapevi, bir de kızılay'daki imge var. arkadaş kitabevi kentpark'ta, yani eskişehir yolu üzerindeki alışveriş merkezinin içinde. yok alışveriş merkezi istemem diyorsanız, ki bunda haklısınız, kızılay imge'yi deneyip ihya olabilirsiniz. bunun yanında tunalı-kızılay'daki pasajlara girip, çoğunluğu hoşsohbet ve pek ilginç, özellikli ve geniş yelpazede kitap bulabileceğiniz sahaflara bakmayı da ihmal etmeyin.

cer modern'i muhakkak duymuşsunuzdur, kültür sanat mekanı olarak. bundan gayrı, ankaralı müzisyenler sık sık kızılay'da if'te mif'te konser verirler, ha bunların ne kadarı size hitap eder bilemiyorum. bazı kafe/barların bar tiyatrosu gibi ilginç etkinlikleri de oluyor, kızılay'daki acme aklıma gelen bir örnek. araştırıp hoş şeyler bulunur.

ayrancı ve çayyolu tarafında antika pazarı yapılır, çok keyifli bir pazardır. çayyolundaki her ayın üçüncü pazar günü, arcadium'un oradaki migros'un arkasındaki pazar alanında.

kale tarafına keşfe çıkın, müzeleri iyice gezin derim. kale tarafındaki bakırcılardan eskicilerden çok güzel şeyler bulunur, ama yürümeli biraz, yokuşlu bir de, peşinen diyeyim.

köy pazarı ankara'da var mı bilmiyorum, ama fırsat varsa kalkın bir ara beypazarı'na gidin, hem mumbar yersiniz.

ilk postada aklıma bunlar geldi, umarım faydalı olur. hoşgeldiniz.
  • zephyrus  (06.09.13 20:15:00) 
100. yıl pazarında meyveler sebzeler gayet güzel aslında, deneyebilirsin. Perşembe günleri kurulur pazar.


  • nec12  (06.09.13 21:53:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.