[]

el öpme sırası

kız isteme merasiminde sıralama nasıl olur?

önce kahve sonra isteme? önce isteme sonra kahve? çay, damat tatlısı? şeker çikolata ne zaman tutulur?

bir de el öpme merasimi var, önce kimler? ortamda babalar,anneler, kardeşler, babanne annaneler ve büyük amcaların ve yengelerin olduğunu farz edelim. mesela önce daha büyük diye babanneyi mi öpüyoruz yoksa kayınbabayı mı? nedir prosedür?

 
Kahveler gelir, kahveler bitmeye yakın Allah'ın emri peygamberin kavli ile istenir.

Cevaptan sonra önce kız tarafının babasının ve anasının (aslında kızı istenilen kişinin), sonra varsa en büyüklerin eli öpülür.

Hani kızın babası yoksa ve dayısından istiyorsanız dayının elini öpeceksiniz. Sonra dedeler işte.

Edit: Benimkiler gözlem bu arada. 2 kere şahit olduğumda sıra böyleydi.
  • g man  (06.09.13 01:10:07 ~ 01:12:06) 
önce büyük anneler/babalar
sonra babalar/anneler
sonrası büyükten küçüğe şeklinde.

ikram sırası;
isteme seansında kahve
sonra çay ve ikramlıklar
sonra planda varsa kola/m.suyu/çerez/meyve ikramı.
  • kakao  (06.09.13 01:10:48) 
biz kahve içilirken kızı istemiştik. sonrasında iki taraf birbirinin ailesinde büyüklerinin ellerini öpmüştü önce. yani varsa anneannelerden yoksa anne babadan falan başlanıyor. tabi her yerde farklı olabilir.


  • bayankus  (06.09.13 01:12:55) 
kız bir şeyler hazırladıysa onlar ikram edilir-kahve-isteme-karşı tarafın en büyüklerinden başlanarak el öpme-ardından tatlı yiyelim bu mutlu anı kutlayalım diye oğlanın getirdiği tatlı çikolata ne varsa o ikram edilir. ben de böyle gördüm... misafirler gelir gelmez kahve ikram edilmiyor yani; önce nasılsınız iyi misiniz muhabbeti dönüyor.


  • biyik  (06.09.13 01:21:25) 
el öpmeyle dudak aşınmaz.


  • orta sahanın rakip yarı alana bakan dilimi  (06.09.13 09:15:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.