[]

Evde lys-5 e hazırlanan için öneriler ?

Bir arkadaşım evde dershanesiz lys ye hazırlanacak. Şimdi sorum çok belirsiz. Kendisinin İngilizcesi ve yeteneği iyi. Nerden başlaması gerektiğini bilmiyor. Dershaneye giderse durum zorlaşıcak kendisi için belirli açılardan. Sizden program/kitap/vs önerisi istiyorum.

örneğin grammer için önerebileceğiniz

kelime ezberlemek için önerebileceğiniz

okuma kitabı önerileriniz

her türlü öneriye açığım. hepinize teşekkür ediyorum şimdiden.

 
lys-5'teki ayırt edici faktör dil sınavı değil. ygs'ye iyi çalışması gerek. ağırlıklı olarak türkçe, sosyal ve matematikte iyi durumlar yakalarsa akar ider.


  • pain of liberation  (05.09.13 22:14:24) 
arkdaşın da söylediği gibi ygs yabana atılamaz. dil sınavı için(bir tm öğrencisi olarak meraktan girmiştim) orta seviye birisi diyalog sorularından falan korkmamalı. paragraflar da genelde kolaydı ama sınavda kullanılan kelime sepeti gibi bi şey vardır bi sınırı vardır yani onun zorluğunun, onu bi bilenden öğrenip o kelimelere güzelce çalıştırabilirsiniz. bol bol da soru çözsün, çözemediklerini danışması gereken birisi malesef lazım dersaneye gitmese bile. belediyelerin açtığı kursların birisine yazılıp ordaki hocalardan yardım isteyebilir, hayır diyeceklerini sanmıyorum. ve bazı sorular vardı kısa ve direk bilgi gerektiriyor, tam örnekleyemem ama "phrasal verb" sorusu vardı mesela. bilmeyince olmuyor. onlara da iyice çalışırsa sıkıntı yoktur.

bir de istediği bölümü kararlaştırsın zaten japon dili ve edebiyatı falan isterse öyle aman aman bi çalışmaya gerek yok ygs ile kendisini taşır oraya kolayca.
  • nickimin hakkini veremedim  (05.09.13 22:22:32) 
ben de lys-5'e girmiştim. her ne kadar tü kaka desek de dilfem kitaplarını çözmesini tavsiye ederim. muazzamlar lys5 konusunda. okuma yapmak için de bu yüz temel eser dedikleri kitapların ingilizcelerini okuyabilir. rahat olur.

ygs'yi tabii ki yabana atmasın. o çok önemli.
  • klassno  (05.09.13 22:39:55) 
ygs si iyi aslında. geçen sene sosyale en son bakmasına rağmen ygs3 20 bin oldu. aklındaki hedef ve okul da belli.


  • cemlemikonusuyorsun  (06.09.13 00:33:20) 
bol bol kelime ezberlesin sınavda çok ihtiyacı olacak bir de deneme çözsün bol bol test çözmek bu konuda çok önemli.


  • gossipgirl  (22.09.13 01:28:03) 
Level atlamak için üds, kpds soruları çözebilir.


  • electra kompleksi  (22.09.13 01:56:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.