[]

Spor Salonu Seçerken Dikkat Edilecek Hususlar

Aramaya inandım ama böyle bir başlık yokmuş sözlükte.
İşten bir arkadaş gittiği yeri baya övdü benim de tam yolumun üstü, ekstra yol yapmıycam yani oraya gitmek için. Misafir olarak gel bi dene dedi.

Şimdi benim sporsalonuna gitmek isteme amacım "yiyerek kilo alamadım, spor yaparak kilo alırım belki" olduğundan sadece sporumu değil beslenmemi de ayarlasınlar istiyordum. Burada beslenme uzmanı falan da varmış. Ayrıca evde yapayım dedim ama devam ettiremedim.

Bu salonlarda nelere dikkat etmek lazımdır? Hiç salon kültürüm falan yok, gidince o gözle bakayım bari.

Bonus: Salon burasıymış www.vamooos.com Belki giden, bilen vardır direk bilgi verir hani.

 
Aynı salonu kullanıyorum Şubattan beri. Daha önce de tecrübelerim oldu. Sorgusuz sualsiz, hiç düşünmeden vamos derim. Harika.


  • yarin bos musun  (05.09.13 16:45:42) 
aldığın ağırlıkları kullandıktan sonra yerine bırak. set aralarında (molalarda) aletleri işgal etmen hoş karşılanmayabilir. bunların dışında salonda dikkat etmen gerekenler hakkında aklıma gelen bir şey yok.


  • buzdagi  (05.09.13 16:49:33 ~ 16:54:38) 
havalandırması düzgün mü? (içeri girince ağır, pis bir koku olmamalı, toz kokusu bulunmamalı.)

yerlerde kullanılan malzeme (halıfleks spor salonu için uygun döşeme malzemesi değildir)

egzersiz aletlerinin arasındaki/çevresindeki boşluk karşıdakine/yanındakine zarar vermeden çalışmak için uygun mu?

egzersiz yapanlar varken(yani salon doluyken) ortalıkta gezen görevli/antrenör/gözetmen var mı? (olası bir yaralanma ve kaza durumunda hemen müdahale edecek biri olmalı ya da kazaya seebiyet verecek şekilde çalışanları uyarmalı)

banyo/duşlar temiz mi, sıcak su erişimi sağlıklı mı? (özellikle elektrikli şofben bağlatan salonlar var ve ne yazık ki bu şofbenlerin en markası belli ne de kurallara uygun bağlanıp bağlanmadığı, hatta pek çok yerde var olmasına rağmen kullanmaya çalışıldığına hiç ısıtmadığını kısacası işe yaramadığını gördüm. sorduğunuzda çalışanlar "hıı, öyle onlar" demekten başka bir şey yapmıyor)

şimdilik aklıma gelenler bunlar, gerekirsee ek yaparım.
  • strawberry first  (05.09.13 17:04:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.