[]

Para var Huzur var

Tüm dertlerin sorunlarun büyük kısmı maddiyat kökenli midir ? Çoğu kimseyle ne konussam hemen işi maddiyata vurmak da para mı var demektedir.Örneğin yeni üniversite mezunu işssiz bir arkadaşımla konusurken adam bıkmış ,iş başvurularından ki öyle bu çoçuk sevgilim de yok lanet olsun parasızlık diye hayıflanıyor .. kendisi 24 yasında .. Ben de sunu dusundum herşeyin sebebi parasızlık mı ?




 
günümüz dünyasında yüzde 95 aga. para olmayınca kültürlü de olamıyorsun, spor da yapamıyorsun, sevgili de bulamıyorsun, eğitim de alamıyorsun, gezip tozamıyorsun, eğlenemiyorsun vs.. harbiden öyle.


  • baldur  (05.09.13 14:12:05) 
öyle tabi ne sandın.


  • ismoreto  (05.09.13 14:22:19) 
hiç para olmaması husursuzluk tabi, ama en azından kendini çevirecek kadar para kazanınca da mutsuzsan bir sorun var demektir, ya da çok zengin olup mutsuzsan.


  • ravenudon  (05.09.13 14:49:33) 
Kendini idare edecek kadar paran olmadıgı sürece (yani ayın ortasında parasız kalıp ,haftada bir dışarıya çıkıp eglenemiyorsan,yılda bir tatile gidemiyorsan vs) parasızlık büyük sorun zira hayat standartların düşüyor.Bunlari yapabilip,ay sonunu düşünmene gerek kalmayıp hala param yok diye hayiflaniyor ve mutsuzluk çekiyorsan sorun sende demektir.Oyle insanlar cok zengin de olsalar mutlu olamazlar.


  • fraise  (05.09.13 14:59:07) 
Paran olmazsa ve depresyondaysan psikiyatriste gidemezsin. Seansı 300 tl, çaresizce intihar edip ölmeyi beklersin.

Spor yapamaz, kendine bakamaz, dış görünüşüne özen gösteremezsin. Hijyenine dikkat edemezsin, geçinmek için duş jeli, su faturası diş macunu, jilet gibi minik detaylara dikkat etmek zorundasındır.

Paran olmazsa düzgün beslenemezsin. Fitnessa pilatese gitmeye başladıysan bile kas yapamazsın, evde makarna takılmak zorunda kalırsın.

Paran olmazsa diyet yapamazsın. Bulduğun en ucuz besini almak zorundasın, kalori hesabı yapma lüksün yok.

Paran olmazsa Sevgilinle buluşamaz, ertelemek zorunda kalırsın. Sevgilin en son trip atar ve ayrılır.

Paran olmazsa ilişkin bitince üzüntüden içemezsin.

Paran olmazsa dışarı çıkamazsın, sosyalleşemezsin.

Paran olmazsa ilk önce arkadaşların seni bir yere çağırmamaya başlar. Sonra saygı duymamaya başlar. Çünkü onlar da kendi hayatlarıyla ilgileniyorlardır, hepsi çevre ve patron kovalama peşindedir. Sen artık çürüğe çıkmış etkisiz bir elemansındır.

Paran olmazsa hiçbir kız sana "Senden fakir olduğun için hoşlanmıyorum" demez. Onun yerine seni arkadaş olarak gördüğünü söyler ve kibarca reddeder.

Paran olmazsa yurtdışına çıkamazsın. En fazla beşiktaş sahile inersin. İnstagrama koyacak doğru düzgün bir fotoğrafın bile olmaz.

Paran olmazsa yüksek yapamazsın.

Paran olmazsa ve kanser olursan kolay kolay iyileşemezsin.

Paran olmazsa annen baban çabuk ölür. Onları doktora götürüp hastalıklarını kontrole alamazsın ve yaşam sürelerini uzatamazsın.

Paran olmazsa kültür için kitap okuyamazsın. En fazla Torrent'dan film izleyeb,lirsin. Genel kültürünü geliştiremez, kimseyle bir şey konuşamazsın.

Paran olmazsa sadece parası olmayan insanlarla arkadaşlık etmek zorunda kalırsın. Çevren fakir insanlardan oluştuğu için çıkış yolun olmaz.
  • shedracon  (05.09.13 15:01:46) 
arkadasim zaten calisarak zengin olamazsin! insanlari calistirip sömürmen gerekir ki bu da vicdan azabi dogurabilir.
parasiz cok mutlu insanlar gördüm, parayla satin aldiklari maskenin arkasindaki cürümüs ruhlari da...

  • fleshbloodmore  (05.09.13 15:19:12) 
bana sosyalleşebileceğim bedava bir şey söyle, sorunun cevabını vereyim.


  • ramos bien  (05.09.13 15:52:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.