[]

Haftasonu mesaisi

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle Kasım döneminde askere gidecğim, Şirketten ayrılmadan tazminatımı alacağım.

Fakat bugün gelen mail ile bu haftasonu ve önümüzdeki haftasonu tüm çalışanların mesai ye kalması gerektiğini bildirdiler.

Bu durumda ben genel müdür ile konuştum, önümüzdeki haftasonu için tatile çıkacağımı 2 günlüğüne, bu haftasonu da pazar müsait olduğumu gelebileceğimi ama cumartesi günü işim olduğunu erken bitirebildiğim takdirde yine geleceğimi söyledim. Fakat bana bu haftasonu gelmeye çalış yoğunuz biliyorsun ama diğer haftasonu içinde şimdiden bişey diyemem bakarız dedi.

Bu durumda gelmesem hukuki açıdan beni tazminatsız işten çıkarma gibi bir yaptırımları olabilir mi?

Daha öncesinde bir arkdaş 1 hafta izin istemiş vermemişler, o da 1 hafta boyunca kimseye haber vermeden gelmeyince işten çıkardılar ve bildiğim kadarı ile tazminatını ödemediler.

Şöyleki işim olmasa bile çalışmak istemiyorum. Zamanında çok emek sarfettim ama bir faydasını görmedim. Mesai parası felan zaten almıyoruz. Performansa dayalı zam alma durumu vardı. O yüzden yine neyse deyip çalışıyordum ama onunda bir faydasını görmedim. Zaten asker dönüşü mevcut şirkette çalışmayı da düşünmüyorum. Yani kendime hiç bir faydası yok, şirkette elini versen kolunu alamıyorsun, haftasonu çalışsan akşam niye çalışmadın diye hesap sorabilecek bi yer.

O yüzden ne yapmam lazım arkadaşlar? Çalışmayayım demi? Hukuksal olarak yaptırımları olabilir mi?

teşekkürler

 
yazılı olarak bildirmelerini isteyin. bu durumda mesai ücreti hakkı doğar ama işveren (yıl içinde eskiden 150 saat miydi neydi) belirli sınırlar dahilinde ücretini vermek şartıyla mesai isteme hakkına sahiptir.


  • nereye bu gidis  (05.09.13 12:52:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.