[]

lens seçimi.

altı yıldır Bausch&Lomb Purevision kullanıyorum. birkaç kez gözüme mikop kaptırdım. beş altı kez de ağrı sızı olmadan gözüm kızardı, lensleri 12 saat kullanmayınca geçti. onun dışında lensten kaynaklanan bir sorun yaşamadım.

bu arada lensleri gece yatarken çıkarmadığımı, ortamala 40 günde bir değiştirdiğimi belitmek isterim.

şimdi yeni bi kutu lens alırken yine Bausch&Lomb'un Softlens 59 diye bir modelini gördüm, acaba bir denesem mi, değişikliğe gitsem mi diye düşündüm.

bugüne kadar hep marka değişimi kötüdür dendi ama daha rahat kullanabileceğim bi marka veya model var mıdır diye bir danışmak istedim.
teşekkürler ^^

 
Bende 35 gün falan değiştirmiyorum 4 senedir.


  • arnatuile  (05.09.13 10:52:51) 
@sumptuous her gün çıkarırım diye atıp tutsam yalan olur. çünkü çıkarmıyorum. zaten gözlerim 9.5 numara olduğu için gece çıkarıp yatmam da ayrı sıkıntı. ayda bi gece falan çıkarıp dinlendiriyorum bazen o kadar.

@arnatuile zaten gözde kalabilir yazmışlar üstüne. boşuna mı yazmış adamlar.
  • freya  (05.09.13 10:55:11) 
5 senedir falan Zeiss kullanıyorum ve çok memnunum.
Lensleri çok yumuşak ve çapları oldukça geniş. Bu sayede göze iyice oturuyorlar.

Standart Zeiss lensler şunlar:
www.lensoptik.com.tr
Ben şu modelini kullanıyorum:
www.lensoptik.com.tr
(Daha fazla su içeriğine sahip ve daha iyi göze oturuyor - Aerosilcon)
  • punkertifo  (05.09.13 14:05:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.