[]

İş tanımının değişimi hk.

çıkmazdayım yardım...

ben bir firmadan ürün müdürü olarak görev yapıyorum. bizde herkesin tek bir markası var ve onunla ilgileniyorlar. girerken herhangi bir sözleşme anlaşma vs yapılmadı. imzalanmış bir kağıt yok. benim sorumlu olduğum markanın satışları çok yüksek değil.

bu bilgileri verdikten sonra sorunuma geçeyim: benim işlerim gerçekten çok az. ofiste boş kaldığım çok oluyor. muhtemelen patronlarım da bunun farkında. şimdi bana sorumlusu olmadığım bir markanın aplikasyon görevini de vermek istiyorlar. ben de kesinlikle aplikasyoncu olmak istemiyorum. daha önce patronumla bir kez bunu konuşmuştuk, sana o markanın aplikasyonunu vermek istiyorum demişti, ben de kendisine açık açık buraya aplikasyoncu olmak için gelmediğimi, bu görevin beni mutsuz edebileceğini, bu durumda benim de kendilerini mutsuz edebileceğimi söylemiştim. bu konuşma mart ayı gibi yapıldı. şimdi bana 3 gün önce toplantıda herkesin içinde tekrar bu söylendi ve bugün de ürünün eğitimi varmış.

şimdi ben ne yapayım? istifamı versem işsiz parasız kalıcam ve şu aralar bu durum beni ve ailemi sarsar. bu göreve devam etsem her gün ayaklarım geri giderek buraya geliyordum zaten şimdi hiç gelmek istemicem. çaresiz kaldım.

 
iş bulana kadar devam et madem mecburiyetlerin var. bir taraftan da iş araştır.


  • kakao  (05.09.13 09:36:20) 
iş araştırıyorum ama bir gün fazla dahi durmak istemiyorum burda


  • esek sipasi  (05.09.13 09:38:20) 
yeni iş bulana kadar mecburen çalışacaksın yani başka seçenek görünmüyor ki?
diğer tarafta iş yoksa seni neden tutsunlar adamlar da haklı.. güzel bir iş bul, o süreçte de sevmesen de katlan en fazla 2-3 ay sürse çatlamazsın heralde .

  • jimjim  (05.09.13 09:43:12) 
genel müdürümle bugün gidip tekrar konuşsam faydası olur mu acaba?


  • esek sipasi  (05.09.13 09:55:37) 
ben de iş bulana kadar katlanman taraftarıyım eğer çıkmak seni sarsacaksa. İnsanın sevmediği işi yapması kadar kötü bir şey yok bence. eski firmamdan ben de o sebeple ayrılmıştım, daha az maaşa başka bir firmaya geçtim ama en azından mutluydum.


  • barix  (05.09.13 09:57:29) 
iş koşullarında esaslı değişiklik diye bir hukuki terim var. işçi iş koşullarında kendi aleyhine olan değişiklikleri kabul etmek zorunda değildir.hatta yazılı olarak kabul etmezseniz kabul etmediğiniz anlamına gelir. bu durumda tazminatınızı alarak iş akdinizi feshedebilirsiniz. bir avukatla görüşmenizi ısrarla tavsiye ederim.


  • dahili meddah  (05.09.13 10:16:01) 
genel müdürümle konuştum şimdi çıktım odasından. aslında kendisini yanlış anladığımı söyledi. senin primerdeki işin devam edecek ama ben her şeyi azar azar öğrenmeni istiyorum dedi. ben de ısrarla aplikasyon öğrenmek istemediğimi, bu eğitimi insanlara vermek istemediğimi söyleyince de açık konuşayım seni ilerde yönetici pozisyonuna düşünüyorum dedi. böyle olabilmen için de seni seneye falan diğer markalar için de eğitime göndermek istiyorum dedi. her markayı öğrenip hepsine hakim olmanı istiyorum dedi. joker mi olucam yani dedim. joker değil ama hepsinden bilmezsen yöneticilik yapamazsın dedi.

gerileceksen aplikasyon işini bırak sen kendi işini yap dedi. eğitim olacak dediklerinde beraber hareket ederiz ve sana başka programlar yapıp bahane buluruz gitmezsin eğitimlere dedi. yok dedim tamam. eğer primer olarak değil alternatif olarak düşünüldüysem sıkıntı yok öğrenirim dedim.

işte sonrasında da ben seninle uzun yıllar çalışmak istiyorum, sen gittin o kadar yüksek lisans yaptın bunlar boşa mı çıkacak, 30 yaşına geldiğinde hala böyle ürün müdürü olmak seni tatmin edecek mi ki falan dedi. ben de he he diyip geçiştirdim.

şimdilik gazım alındı ama ilerisi için oturup düzgün bi kariyer planı yapmam lazım sanırım =/
  • esek sipasi  (05.09.13 11:07:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.