[]

eski resimlere baktım kalktım bi cigara yaktım

eski aile albümlerini diyorum.

şöyle bebeklik, çocukluk filan derken duygulandım dostlar.

eski dostluklar, konulu-komşulu-akrabalı kutlanan önemli günler. eskiden ne güzelmiş herşey. şimdiki hallerimize baktımda kimimiz küskün, kimimiz ölmüş, kimimiz evlenmiş, kimimiz boşanmış...

hayat eskiden güzelmiş. şimdilerde her şey maddiyat olmuş. hırsımız, kibrimiz bizi ele geçirmiş. kısacası iğrençleşmişiz.

eskiler ölüpde yeni kuşakla yaşamaya başlarsak dünya yaşanmaz bir hale gelecek onu fark ettim.

yaşamak bu değil dostlar. yanlış zamanda doğduğumuz için şanssız çocuklarız. seksenler-doksanlar insan ilişkileri açısından yaşanacak zamanmış. öyle değil mi?

 
yaslaniyoruz


  • exlibris  (05.09.13 01:57:15) 
ne geçmişte her şey güzeldi, herkes mutluydu; ne şimdi böyle, ne de gelecekte böyle olacak. zaman geçtikçe insan detayları unutuyor. fotoğraflarda herkes mutlu görünüyor. hepsi rol.


  • it's just a cigarette  (05.09.13 02:02:34) 
yaşlanan herkese böyle oluyor bence. amına kodumun yılları.


  • semender  (05.09.13 02:04:18) 
kisa cevap: oyle degil.

uzun cevap: oyle degil.

gecenlerde nerede okudugumu hatirlamiyorum ama insan psikolojisi ve eski anilari hakkinda bilimsel bir makale okumustum. yazinin icerigi nerede o eski bayramlar idi. yazida bahsettigine(daha dogrusu hatirladigima) gore gecmis hatiralari mutlu bir sekilde yad etmenin esas nedeni mutlu anilarin insanin hayatta kalma mucadelesinin bir parcasi olmasi. cunku eski ve kotu anilari devamli hatirlayarak hayata devam edemiyorsun. bu tur anilari devamli hatirlamak mental hastaliklara neden aciyormus. haliyle de beyin kendisini korumak icin eskiye dair sadece ya da cogunlukla iyi anilari hatirlamaya calisiyor. bir nevi defans mekanizmasi.

ben de teoman'in ne ekmek ne de su sarkisini dinledigimde uzun zamandir sevdigim ama gorusemedigim birisini gormus gibi hissediyorum, seviniyorum ama o sarkiyi ilk dinledigimde yasadigim sorunlar hic aklima gelmiyor misal.

uzun lafin kisasi eskiyi yad ettiginde sadece iyi seyler hatirliyorsun ama o eski zamanlar hatirladigin kadar iyi degil.
  • tomcat  (05.09.13 02:05:44) 
sadece iyi anilari hatirlama, kotu anilari gormezden gelmek, unutmak konusu bir yana insan iliskileri konusunda 90larda dogmus biri olarak katiliyorum. internete, sms olaylarina ortaokulda dahil olmus bir nesile mensubum :) ansiklopediden donem odevi yapmis son jenerasyon bizim jenerasyon sanirim. keske olmasaymisim hammina.
cocukluk videolarini izliyorum herkes bi arada muhabbet ediyor bir bilgiye ulasmak istediklerinde ansiklopediler kitaplar karistiriliyor tartisiliyor. konusacak bir seyler hep ama hep var kultur duzeyi nolursa olsun.simdi 30 saniyeni almiyor bir seyi ogrenmek ya da dogrulugunu teyit etmek. tabi ki kultur duzeyini artirmak adina cok iyi ama insan iliskilerini mahvediyor bence teknoloji. cok net. bizden onceki donemler daha iyidir eminim cep telefonlari, tv yokkenki zamanlar. gunumun 10 saati bilgisayarda geciyor lan yeter. sikildikca cocukluk videolarini izliyorum yeminlen. muhabbetleri dinliyorum tv izlemelerini izliyorum tartismalari dinliyorum radyodan muzik dinleyip dans edislerini izliyorum aile bireylerinin

  • babamasoliimbananickaldirsin  (05.09.13 02:25:43 ~ 02:27:16) 
Ya bu birazda hazıra konma yüzünden. Doğuyorsun şanslısın sen simdi anlatıyorsun eskiden ne mutlularmis konu komşu aile falan. Doğduğunda annen baban olmasaydı evlâtlık olsaydın simdi o hayatından sıyrılıp kendi ayakların üzerinde durduğun zamanlar gelseydi görürdüm senin eskiye övgünü.

Bu isin 80i 90i yok insan isterse karşısındaki ile dost olur olmaz, kendi mutlu olur olmaz. Ayrıca otomatik olarak geriye dönük kötü anılar bilinç altına iteleniyor. Askerlik bitmiş geliyorsun mutlu mutlu anılarını anlatıyorsun, Egitim hayatın bitmiş aklında hangi sınava çalıştığın berbat anılar var?

Neyse iste eski iyi su an kaka diye bir olay yok. Mutlu insanla mutsuz insan var o kadar.
  • herospower  (05.09.13 03:03:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.