[]

Almanca Öğretmenliği Bölümü

Kardeşim Trakya Üniversitesi Almanca öğretmenliği bölümüne yerleşti. Düz lisede ingilizce dil bölümünde okudu. Düz lisedeki dil öğretimi malumunuz, ingilizcesi çok çok iyi değil. almancayla ise hiç tanışmadı öğretim hayatı boyunca.

şimdi önünde hazırlık da dahil koca bir beş yıl var. bu bölümden mezun olanınız ya da halihazırda okuyanınızdan tavsiyeler alabilir miyim? hangi belgeleri almak için çalışsın? neler yaparsa iş bulma imkanını artırabilir? yani kısacası nasıl daha donanımlı çıkar bu bölümden? son olarak da almanca öğretmeliği bölümü okuyanların iş alanları nelerdir? atama sorunu yaşarsa öğretmenlik eğitimi alan kişinin alternatif iş alanları neler oluyor?

çok soru sordum. cevaplara şimdiden teşekkür ederim.

 
Bence almanca çok olumlu, zira ingilizce çok rahat geliştirilebilen bir dil. almancaya göre. Almancasını çok iyi yapsın (bizim lisemizdeki türk almanca hocalarının hepsinin çok kötüydü, almanlar sağ olsun yoksa öğrenemezdik), ingilizcesini de geliştirsin eş zamanlı olarak. Mümkünse almanya'ya gidip dil eğitimi alsın. Okurken almanca öğrendikten sonra part time iş bulsun ya da çeviri yapsın, mezun olunca öğretmenlik yapmasa bile alman ya da almanlarla iş yapan bir şirkette iş bulur. Bunun için de office, klavye, bilgisayar kullanmayı geliştirsin.


  • whoosie  (04.09.13 22:00:04) 
:( çok yakın bir arkadaşım T.Ü A.Ö'den (kardeşinizin okulundan) mezun en son Kpss ye girmeye çalışıyordu bölümünün çok dışında bir alan için. Bildiğim kadarıyla Kpss puanları çok yüksek ve çok az alım var.Ayrıca benim de üniversitemdi orası öğrencilerin çok donanımlı okuldan ayrılmaları gibi bir durum yok ne yazık ki . Umarım bunların farkında olur ve şansı çok yaver gider. Biraz sıkıntılı bir bölüm çünkü. Ankara ya da İstanbulda mütercim tercümanlık yazabilseydi keşke.


  • Flütist samur  (04.09.13 22:41:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.