[]

Tayyip ve diğerleri Suriye'yle savaşmak için niye can atıyo?

Yani Irak'taki gibi, "kimyasal silah kullanıyorlar demokrasi getiricez" bahanesi altında petrolü paylaşmak mı? Bu kadar basit mi? Bu kadar basitse nasıl hala dünyanın bir kısmı ciddi ciddi buna inanıyor?




 
www.zaman.com.tr
edit: tabi bana sorarsan nereden tutsan elinde kalıyor, hristiyanlarla birlikte müslümanlara karşı bir savaş gibi görünüyor.demokrasi adına yapılıyorsa suriye'ye gelene kadar ürdün'e sudi arabistan'a dubai'ye falan neden demokrasi götürülmüyor?mısır'daki mükemmel işleyen bir demokrasi miydi ki canla başla savunuyoruz?esad kardeşimken demokrasi var mıydı o zaman neden böyle sıkı bağlar kurduk?mesele tamamen ekonomik dengeler ise amerika, ingiltere, fransa, israil gibi ülkeler varken gerçekten sana çektiğin sıkıntıyı giderecek bir pay düşecek mi?
edit2:türkiye sınırları içinde suriyelilerde sarin gazı bulunmuş mudur? 1 ay kadar önce rusya muhaliflerin sarin ürettiğine ve kullandığına dair kanıtları olduğunu açıklamış mıdır? sarini kullananın esad olduğuna dair kimin elinde kanıt vardır?esad neden bm gözlemcileri oradayken sarin kullandı ve sonra bm gözlemcilerinin araştırma yapmasına izin verdi? biraz objektif bakmak gerekebilir bence de siyasi görüşlerden bağımsız olarak.
  • panthera onca  (04.09.13 21:22:43 ~ 21:37:41) 
konudan ayrı olarak, kimyasal silah kullanmak basit bir şey değil. siyasi görüşünüzden dolayı bu tür konularda saçma sapan konuşmayın bence.


  • tescillimarka  (04.09.13 21:29:18) 
rant, para, neo-osmanlı hayalleri/imaj tazeleme.
ırak savaşı sırasında ve öncesinde de "bize ekonomik getirisi iyi olacak" diyen cemaatçi birkaç kişiyle konuşmuştum, tamamen aynı ideoloji değil ama aynı kafa.
Esadla diplomatik görüşmeyle de çözülebilirdi olaylar, işi bu denli büyüten el kaidecilerin dışarıdan beslenmesi. Kimyasal olayı ise halen muallakta, öyle olmasa bile henüz ortada kesinlik yokken bu denli celallenmeleri de dertlerinin o olmadığını açık ediyor zaten. Ayrıca dışarıdan müdahaleyi desteklemeyen muhalif gruplar da var, olası bir kara harekatında onların işi "vatan savunması" olarak görmesi ve esad'ın tarafına geçici olarak da olsa geçmesi işten bile dğil. Herkes el kaide sapkınları gibi şerefsiz değil ne de olsa.
Bir de hepsi bir yana, "orange agent" yazın bakalım görsel aramasında neler bulacaksınız; "kimyasal silah basit değil..." diyenlerin bunun faillerinin yanında yer almaya can atması ya da desteklemesi zavallıca.
  • dafaiss  (04.09.13 23:57:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.