[]

Nasıl platonik oluyorsunuz?

Bir türlü anlamadığım bir şey var; nasıl oluyor da reddedildiğiniz kişiye aşık kalmaya devam ediyorsunuz? Ya da sizi terk eden sevgiliye?

Evet, anladığım bir mantığı var; o insana reddedilmezden evvel aşık oluyorsun, süper bir şey oluyor o insan senin gözünde. Hep onu düşünüyorsun falan. Bunu anlıyorum. Bu benim de başıma geldi. Ama o insana açılıp reddedilince nasıl o duygular tam gaz devam ediyor anlamıyorum. Hele karşıdaki empati yapmadan hayvanca reddediyor bazen, okuyorum... Buna rağmene o insan yine kafada mükemmel biri olarak kalıyor. Neden o insandan nefret edemiyorsunuz? Neden kafada bitmiyor o bağlılık?!

Sevgili senden ayrılır, tekrar birleşme ihtimaliniz vardır, o zaman da anlarım. Ama sana dönme ihtimali yoksa, seni istemediğini açık ediyorsa, nasıl o insana saygı duyup hala onu istemeye devam edebilirsin? Cinsel olarak çekici bulsan bile kafadan silmek doğal sonuç değil mi?

Gerçek anlamda red/terk edilmedim sayılır, o yüzden yeterince iyi anlayamıyorum belki de. Küçük redler yaşadım ama yoğun hislerim yoktu, o yüzden kolay oldu silmek. Derin hislerim olan ve elde edemediğime de net bir şekilde açılamadığım için süregeldi, o normal. Ama net bir şekilde açılıp net bir red yesem, acı çeksem de kafamdan kolayca silerdim gibi geliyor.

 
reddedildiğinde,beni reddetti ben artık ona aşık olarak kalamam diyemez ki insan.


  • rock n roll  (04.09.13 11:42:28) 
Hiç tecrübe etmedim, bana ilgisi olmayan adamın suratına bakmam ciddi anlamda. Ama yukarıda bahsettiğin gibi olan sevgileri gerçek sevgi, aşk, tutku vs değil de "saplantı" olarak görüyorum. Yani tutku dediğin şeyin içinde "karşındakinden başka adamlar/kadınlar da bulabileceğin ama 'sadece onunla' olmak istediğin için onunla kaldığın bir durum" algılıyorum. Ama diğer türlüsü sadece yenilen pehlivan güreşe doymaz misali bi "bilenme, hırslanma" durumu gibi gözüküyor gözüme. Yaşayan arkadaşlar varsa onlardan duyalım.


  • pandispanya  (04.09.13 11:44:51) 
Şahsen derince yaşamış olduğum bir durum değil ama yine de birini sevdikten sonra o beni sevmiyor diye sevilen özelliklerinde bir azalma olmayabileceğini düşünüyorum. Yani sen elmayı seviyorsun diye elma seni sevmek zorunda değil ama bu elmaya karşı olan sevginiz azaltmayabilir. Aynı şekilde, red yemek takıntıya götürebilir, bu da süreci uzatabilir.


  • whoosie  (04.09.13 11:51:56 ~ 11:52:29) 
Bana oldu daha once, tecrube ettim yani, bence de saplanti oluyor pandispandyanin dedigi gibi


  • Idonthaveausername  (04.09.13 11:53:56) 
öncelikle, valla ben çok güzel platonik oluyorum. anlattığın olayı da birebir yaşadım. aşık oldum, söyledim, reddedildim ve hatta reddediliyim de kafamda bitsin diye söyledim. sonuç mu?
bitti.
ama tabii ki de o ilk gün bitmiyo. önce sinirleniyosun 10 gün falan, yedirememe oluyo. sonra bi 10-15 gün ağlıyosun. bi ay falan yalan yanlış gülüyosunuz. ve istisnasız her gün unuttum tabii ki yaa, ne unutmayacağım, sevmiyorum; diyosunuz.

zamanla bitiyo ama bunu farketmiyosunuz. ama bi gün bakıyosunuz ki bi başkası giriyo içinize, onu farkettiğiniz gün diyosunuz ki aslında bitmişti, siz kendinize bunu öyle çok tekrar etmişsiniz ki anlamayı unutmuşsunuz. yalan beyanların ortasında doğruyu siz farkedemiyosunuz, başkası hissettiriyo.

öyle işte ya.
  • dusunuyorumbulamiyorumoyleyseyokumgaliba  (04.09.13 11:59:41) 
neden beni sevmedi diye onu sevmekten vazgeçeyim ?
if - else koşulu mu var?

@whoosie +1
  • puc  (04.09.13 12:15:34) 
kafadan silinememesi bir ergenlik hastalığıdır ama platonik ayrı bir mefhum. genelde "o sana bakmaz kanka" ya da teknik olarak ulaşılamayan sınıfına giren hoşlanılan insanlara platonik deriz.


  • nereye bu gidis  (04.09.13 12:20:14) 
bi dakka lan bi dakka platonik sayılması için reddedilmek mi lazım? abooov yıllardır yanlış yanlış yaşamışız ben hiç açılmadım mesela bi kız vardı. 3-4 sene boyunca aşık oldum hiç gidip konuşamadım tabi. yemedi. benimkisi böyle oluyor valla platonik olunca.


  • nickimin hakkini veremedim  (04.09.13 12:49:51) 
kibarca reddederse, hani 'aslında olabilirdi ama ikimizin de elinde olmayan sebeplerden dolayı olamaz' tarzında şeyler söylerse, o zaman o sebeplerin olmadığı bir dünya hayalini kurmaya devam edebiliyo insan. he sonunda 'sikerim böyle aşkın ızdırabını' demek an meselesi.


  • icim urperiyor  (04.09.13 14:09:40) 
sevmek. sevilmeye duyulan değil kişiye duyulan bir his olduğu için unutamıyoruz. terk etmesi, reddetmesi onun kimliğini kişiliğini değiştirmiyor. o hala aynı adam ve öyle seviyorsun onu yine.


  • mutevazi  (05.09.13 00:24:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.