[]

Maden Suyu İçmek

Dostlarım;

Sade maden suyunu çok severek tüketen biriyim. Ancak çeşitli kaynaklardan ve bazı kişilerden maden suyunun mideyi tembelleştirdiği vs vs gibi olumsuz şeyler duyuyorum. Bununla birlikte yurtdışında su yerine maden suyu tüketildiğini falan da duyuyorum.

Nedir bu işin aslı? Sade maden suyunun günde 1-2 tanesi zararlı mıdır gerçekten? Yurtdışında tüketilenle bizimkiler arasında bir fark var mı?

Son olarak da hangisini tavsiye edersiniz bizim markalardan?

Elleriniz dert görmesin.

 
Beypazarı'ndan başkası yabancı geliyor bana. Onun kadar keskinini içtiğimi hatırlamıyorum.


  • inugard  (04.09.13 10:04:44) 
Bence fark var, mesela Almanya'da devamlı içiyorlar ama onların içtiği bizim kızılayın yanında yumuşak su gibi kalıyor. Hatta meyve suyunu da sodayla karıştırıp içiyorlar ki schorle denen nane o zaten.
Şahsen günde 1-2 tanenin zararlı olduğunu sanmıyorum ama tabii uzmanlara sormak lazım. Fazlası zarar, o kesin.

  • whoosie  (04.09.13 10:06:08 ~ 10:06:18) 
bende hergün 1 tane içerim.
Kızılay beypazarı uludağ onlar fena değildir.

  • basond  (04.09.13 10:07:31) 
yemeklerden sonra içmenin sindirimi tembelleştiriyor diye biliyorum.Sonuç olarak iç ama yemeklerden hemen sonra içme az arası geçsin.


  • hystarie  (04.09.13 10:20:05) 
"sevdiğim kız bana abi dedi" konusundan sonra duyurunun en popüler sorularından birisidir maden suyu. kaç kere konuşuldu. biraz ararsan bulursun :)


  • mea maxima culpa  (04.09.13 10:28:49) 
yurtdışında içilen şey mineralli su. böyle gazlı ekşi iğrenç bir su,sodanın yerini tutamaz. ama maden suyunun her gün düzenli içilmesi böbrek taşı yapıyor. doktor söylemişti bana geçen sene

@mea maxima culpa doğrusunu demiş,soda değil maden suyu yazacaktım. kızılay falan gibi
  • GibsonRules  (04.09.13 10:31:43 ~ 10:41:54) 
kavram kargaşası yaratmayalım.

burda maden suyu konuşuluyor. soda yapay bir içecektir.

doktor tavsiyesinden bahsediyorsak bana da her gün 1-2 tane iç diye önermişti doktor.
  • mea maxima culpa  (04.09.13 10:35:15) 
Türkiyedekiler hep Co2 basılmış maden suyudur. Avrupada içilen bunun co2 siz versiyonu.
Ben ise 1 yol boyunca günde 2-3 maden suyu tükettim. Midemi siktim afedersiniz. Iki ayda ancak kendine geldi, tembelleştirme işi doğru kesinlikle

  • dieselsingle2  (04.09.13 10:59:05) 
işte hep aynı tartışma.

maden suyu sorusu açılır. bir taraf zararlı tohtur şunu bunu dedi der.

öbür taraf ooo evropalılar bunu lıkır lıkır içiyor der.

kısır döngü halinde devam eder :)

benim bildiğim özellikle diyet yapanlar ve spor yapanlar mineral kayıplarını telafi etmek için içmeli. doktor söyledi :)
  • mea maxima culpa  (04.09.13 11:01:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.