[]

Masaüstünde 2 dropbox klasörü olabiliyor mu?

Günaydın,

Gmail'e bağlı bir dropbox hesabım var. Masaüstünde klasörü var. Bu hesap dolmak üzere olduğu için ikinci gmail adresim ile ikinci bir dropbox hesabı aldım.

Bu ikinci hesabın klasörünü de aynı masa üsünde gösterebilir miyim?

Teşekkür ederim.

 
@bir sinema hayrani haklısın. Şu an istediğimiz kadar hesap açamıyor muyuz zaten? Mesela ben ikinci hesabı açtıysam üç, dört açabilirim gibi. Tek fark her defasında web browser'dan id şifre ile girmemiz bu hesaplarımıza. Öyle değil mi?


  • puc  (04.09.13 10:05:33) 
Upload'ı hem uygulama üzerinden hem de web üzerinden yapabiliyoruz. Bu da bize, önceki hesaplardan 'sign out' olmak kaydıyla istediğimiz sayıda yeni hesaba upload imkanı sağlıyor, tabii web'den sadece.

Görünen o ki birden fazla klasör kullanamıyoruz (en azından bahsettiğin gibi pratik olarak yapamıyoruz) ancak web'den farklı hesapları yönetebiliyoruz (?)
  • puc  (04.09.13 10:20:44) 
Aslında şimdi düşündüm de mesela 1. hesabımıza 2. hesaptan bir paylaşım klasörü açtık diyelim. 1. 60gb, 2. 2 gb diyelim. ben bu paylaşım klasörüne 2 gb lık bir dosya atsam ikisinin kotasından da yiyormu ki? yemiyorsa iyiymiş, yiyorsa da 3. parti yazılım olmadan 2 dropbox ancak böyle olabilir.

3.parti yazılım da illa vardır zira androidde bile tonla drop için senkron uygulamaları var. tabi onlar mevcut uygulamanın login bilgilerini mi kullanıyor kendisi mi login istiyor hiç kullanmadığımdan bilmiyorum.

Birsürü şey söyleyip hiç cevap vermemeyi başarmış olabilirim.
  • inugard  (04.09.13 10:57:41) 
@inugard; bilakis.

Aslında paylaşım klasörünü hatırlattığın iyi oldu. Bunu düşünmemiştim. Eğer dediğin gibiyse, yani sadece orjinal (paylaşımı yapan) hesaptan kullanıyorsak bu durumda şöyle bir şey olabilir:
1- Ana hesap
2- Birinci ek hesap
3- İkinci ek hesap
4- ....

şeklinde gider. Her ek dropbox hesabı, paylaşım klasörü kullanılarak ana hesabı +2GB artırır teorik olarak. Ama dediğin gibi paylaşımda biraz deneme yapmak lazım, ana hesabı da kullanıyor muyuz diye? Ayrıca paylaşımda sınır koymaları lazım bence. Yoksa bunun sonu gelmez :) Ya da ben şark kurnazlığı mı yapıyorum, bilemedim?
  • puc  (04.09.13 11:11:34) 
ya yok sanmıyorum iki hesaptan aynı anda yiyordur. denemeye de üşendim zaten :P
ilerde benim de işime yarar bu kesin diye araştırdım. multiple dropbox accounts on one computer şeklinde arayınca
lifehacker.com
theterran.com şu ikilinki buldum, aynı şeyi anlatıyor olabilirler ama tahminim gibi 3.parti yazılımla mümkünmüş.
  • inugard  (04.09.13 11:20:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.