[]

Askerlik Konusu (Bakaya mı kaldım?)

Selamlar herkese,

Bu sene lisanstan mezun oldum ve yüksek lisansa başlayacağım. Yüksek lisans başvurusu için istenilen belgelerde "Erkek öğrenciler için askerlik tecil belgesi" olduğunu görünce bu işlerle uğraşmaya başladım. İlk iş öğrenci işlerine gittim ve bana verdikleri kağıtta yazan şu:

"Belgelerle beraber mezuniyet tarihinden itibaren 2 AY içerisinde askerlik şubesine müracat edip...."

Diplomamın üzerinde 24 Haziran 2013 yazıyor (yani 2 ayı 11 gün kadar geçmiş olacak yarın)

Bilmediğim bir konu olduğu için inceden tırstım ve internette araştırdım. Elbette herkesin abarttığı üzere akciğer kanseri olacağım, mahkemeye çıkacağım, savcı ikna etmeye çalışacağım ve 2000tl ödemek durumunda olduğum sonucu çıktı.

Bilen, benzer durumda olan arkadaşlara sorum:

Şimdi benim kaldığım durumun adı "bakaya kalmak" mı?
Bu kadar az bir süre geçmiş olsa da çok sorun çıkar mı karşıma?
Yarın gideceğim ve 11 gün geç gitmemin hiçbir bahanesi yok. Bu konuda ne yapmalıyım?

Ayrıca diğer tüm önerilere de açığım.

Teşekkürler..

 
ben 6 ay geç gittim bir şey olmadı.


  • mrthany  (03.09.13 21:59:05) 
bu tip şeylere o kadar takılmıyorlar. ben mezun olduktan 1.5 sene sonra gittim. 2 yıl tecil hakkımı istiyorum dedim kalan 6 ayı verdiler.


  • orpheus  (03.09.13 22:05:45) 
26 haziran'da lisanstan mezun oldum. dün (2 eylül) ilk defa askerlik şubesine gittim senin gibi yüksek lisans kaydı için istenen askerlik durum belgesini almak üzere. yoklamaya girmemişsin önce yoklama sonra durum belgesi dediler. tüm günümün şubede geçmesi dışında bir sorun olmadı. belgemi dün aldım, kaydımı da yaptırdım bugün.


  • cinsi kisi  (03.09.13 22:19:00) 
3 tane savunma yazdıracaklar. mahkemede hakim karşısına çıkabilirsin. malın mülkün varsa para cezası verebilirlermiş. bana vermediler ceza mesela.


  • sutlu nescafe  (03.09.13 22:19:46) 
(bkz: #36524417)
ben gitmem öğrenci işleri gerek yok dedi ve resmi site de gelmeyin diyor (belgeye ihtiyaç yoksa tabi)

  • fenasi kerim  (04.09.13 12:45:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.