[]

Alkol Kullanmayanlara duyulan önyargı

Yetiştiğim ortam hep memur ve özel sektörde çalışanların karışımıydı. Anne baba memurdu şimdi emekli oldular . Onlar sık içmezler ama binde bir rakı ya da bira içtiklerini görmüşümdür. Ben ise toplamda 3-4 bardak değişik alkollerin toplamını içtim yani toplasan 1 litre etmez.

İçmeme sebebine gelince öncelik kesinlikle dini, sonrasında tadını sevmemelerim falan geliyor. Şunu belirmeliyim ki içen kimseyi cehennemlik görmüyorum. Herkesin kendi bacağından asılacak olduğuna ve yapılacak bir iyiliğin bir çok eksiyi götürdüğünü düşünüyorum.

Arkadaş ortamımda ise içmeyen sanırım çok az kişi var. Bu içenler arasında muhafazakar aile denilen ailelerden gelenler daha çok içiyor.

İçmeme konusunda gayet iyi ve kararlıyım ama size sorum şu; içmeyenlere karşı ön yargılarınız var mı, varsa neler ? Bağnaz , cahil falan görüyor musunuz benim gibileri ?

 
Senin gibileri "herhangi bir şey" görmüyorum; ve senin gibilerin de beni "herhangi bir şey" gibi görmemesini diliyorum. Bir tane hayat var. Herkes nasıl istiyor ve hissediyorsa öyle yaşasın ve yaşamalı işte. Kimse kimseye müdehale edip değiştirmeye çalışmadığı sürece hiçbir ön yargı, problem vs yok.


  • pandispanya  (03.09.13 12:49:34) 
hayatımda bir yudum bile alkol almadım(içki anlamında). Dinen yasak ama başka günahları işliyoruz o yüzden direk dine bağlamıyorum olayı, sağlık(küçükken geçirdiğim karaciğer rahatsızlığım), kötü kokması, içenlerin halini görmem(altına işemeler, duvarlara kusmalar falan) bunlar etken oldu içki içmememe,

İçmeyenleri cahil görmüyorum, içenlerede farklı/kötü bir gözle bakmıyorum tabi ki.
  • basond  (03.09.13 12:52:36) 
hiç alkol kullanmadım, öğrenciyken ev arkadaşlarım sünger gibi içerlerdi, hatta evde sazlı sözlü alemler de yapılırdı. ben de katılırdım ama alkol içmezdim, mezelerden tırtıklardım.

onca zamanda ne ben onları hakir gördüm ne de onlar bana bir şey dedi. ne ben onları cehennemlik olarak gördüm ne de onlar beni yobaz olarak gördü. mesele karşındakini sınıflandırmadan olduğu gibi görmek. ha içmeyenle yobazlarla işim olmaz diyen "ilerici" vatandaşlar yok mu? var. o da onların teranesi.
  • yemrem  (03.09.13 13:05:44) 
ne önyargım olacak. karpuz sevmemek gibi bir şey. ne yapak zorlaylım mı insanları, keyif için yapılan bir şey, keyif almıyorsan içmezsin bu kdr basit. rahadol.


  • roket adam  (03.09.13 13:33:42) 
çevremde kullanmayan var, hiç bir ön yargı duymuyorum, umrumda değil. içen kendine, içmeyen kendine.
günah diye alkol kullanmayan ama esrar içen adamları da tanıyorum.

  • vincenzo  (03.09.13 13:38:42) 
içmeyene hiç bir önyargım yok hatta çok vardır arkadaşlarım yılbaşında bile içmez kendi eğlenebiliyorsa içmeden bana ne, kendiyle çelişiyorsa içki günah diye içmeyip çevresindeki haksızlıklara göz yumuyorsa o zaman da arkadaşlık etmem bu ön yargıdan olmaz kişiliğini sevmemişimdir


  • panthera onca  (03.09.13 13:50:52) 
önyargım yok, bana karışmadıkları sürece sorun yok.
alkol kullanmıyorum demesi bana yeter bi cevaptır.

  • seyduna6687  (03.09.13 14:19:06) 
Alkol ben de kullanmıyorum arkadaş çevremin %90'ı kullanıyor. Nadiren bazı kişilerde ee ama bi kadeh bari iç gibi şeyler duyuyorum bunu takıntı yapanlar var. Ama genel için konuşursak kimse kimseyi alkole göre değerlendirmiyor. Yobaz olmadığım 3 cümle konuşunca anlaşılır bişey.


  • niye ama  (03.09.13 14:36:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.