[]

ankara-istanbul arasında çok radar var mı?

hafta sonu istanbula gideceğim ve yolda çok radar var mı merak ediyorum. bir de otoban da hız sınırı falan ne kadar?




 
hayatım o otobanda geçti, bi kere bile denk gelmedim. sadece bolu tüneline dikkat!
otobandan gitmeyeceksen şehir giriş çıkışlarında rastlaman mümkün.
otobanda hızlı limiti 120. %10 aşabiliyorsun, yani 132.
  • bebic  (02.09.13 21:56:33) 
bolu çevreyolu kısmında 3 tane peş peşe görmüşlüğüm var. özellikle bayram veya tatil zamanlarında çok olur.

bolu istanbul arası dikkat etmen lazım. eğer çok acelen yoksa sürat yapmanı önermem.

120 km sınır var zaten. 130 sorun olmaz o yüzden. sürekli 130 hızı korursan molayla beraber 4 saatte istanbul'dasın.
  • alcak makine muhendisi  (02.09.13 22:05:19) 
şu an yaz çıkışı. okullar başlayacak yakında millet evine dönüyor o yüzden kaza fazla ve yoğun radar kuruyolar.

otobana radar kurmaya başladılar. benim en son gördüğüm izmit doğu çıkışı ve ankara gişelerden 100 metre önceydi. özellikle şehir otoban çıkışlarına yakın kuruluyor. acil dönüş yerleri var giderken görürsün; normal arabaların dönüş yapması yasak, oralara kuruyolar.

hız sınırı 120, %10 tolerans payı var 132 dahil olmak üzere ceza yemezsin. eğer gece kullanmada probleminiz yoksa gece gidin. yoğun ışıklandırma olmayan yerlerde radar kesinlikle kurulmuyor.

edit: yediğim cezayı unutmuşum lan, sabiha gökçen tabelasını ilk gördüğün yerden çok az sonrasında da olabiliyor :)
  • mosakale  (02.09.13 23:00:55 ~ 23:02:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.