[]

Kediler Regl Olur mu?

kızım kısırlaştırılmış ama az önce kakasını temizlerken hafif kıvamlı kan gördüm. daha önce rastlamamıştım. acaba kısır kedilerde adet görülür mü? internetten araştırdım ama bir sürü farklı cevap var.




 
kedin hasta olmus panpa. bokun icinde regl kani ne arasin. ha midye dersen o ayri bak.


  • tezek  (02.09.13 01:05:08) 
@tezek

o da doğru amk. regl olsa bokun içinde ne işi var? bunu veterinere domalmadan nasıl hallederiz acaba? son dönemde iyi sikti beni adam. öğrenci halimle son bir ayda 700-800 lira kedilere masraf yaptım. kaç aydır bursları veterinerlere veriyorum aç kaldım off off.
  • sarhosken alinan hesap  (02.09.13 01:08:00) 
yuh. bugunki kacinci kanli kedi vakasi bu? bence 1 eylul'le alakali bir durum bu.

kediler adet gormez.. veterinere gotur bence.
  • foolrules  (02.09.13 01:10:08) 
@foolrules

abi iyi diyorsun da götürünce direk 35 lira muayene ücreti artı 200-300 ne tedavi yapacaksa bir şeyler sokacak biliyorum. zaten 100 lira kadar borcum kaldı ayın 8'inde vereceğim dedim. bir de bir şey çıkmaz sonra götüme girer. bu kevaşeler yüzünden kırık dişim var onu bile yaptırmaya gidemiyorum. çok ciddi bir şey midir? yani veterinere götürmeden tabiki bilemeyiz ama ne bileyim.

bir de dün pire damlası yaptım. yan etki falan olabilir mi?
  • sarhosken alinan hesap  (02.09.13 01:12:35 ~ 01:14:32) 
hayvan kan sıçmış! tabi ki çok ciddi bir şeydir hocam o nasıl soru? o 200 300, gerekirse 500 lirayı bayılacaksın valla...

ben sözlükte bir başlığa iliğimi kuruttu ibne veterinerler gibi bir şey yazmıştım da, bir abimiz veterineri bulup, indirimi yaptırıp bir de beni arabasıyla alıp götürmüştü. aynı sorun için daha önce 300 lira vermiştim, 20 lira verdim. belki denk gelir öyle bir şeyler. şansa bağlı.

veterner fakültelerine gitmeyi deneyebilirsin bu arada, nispeten ucuz olur. şehir söylersen ucuz ve güvenilir vet de buluruz belki
  • mutevazi  (02.09.13 01:18:43 ~ 01:20:21) 
bunca yıllık duyurucuyum ilk defa bir saatte 3 kanlı kedi sorusu gördüm. aynı kişi diye mi baktım şaşırıp :)

yanlış anlamayın,sorun tabi. ama çok tuhafıma gitti :)
  • supergirl  (02.09.13 01:22:38 ~ 01:23:56) 
kakasının durumu nasıldı?
ishal ya da kabız gibi bir şey olduğu söylenebilir mi?
eğer öyleyse muhtemelen bağırsakların tahriş olması sonucunda ufak bir kanama olmuştur.

bazı kedilerde nedensiz oluşan ve arada bir kanamaya yol açan bağırsak hastalıkları olabiliyor.

kakayı atmasanız iyi olurdu, tahlil yapmak isteyebilir veteriner.

bunun dışında yemesinde, içmesinde, oynamasında sorun yoksa ve ateşinin çıkması gibi şeyler olmuyorsa büyük ihtimalle dediğim tarzda bir şey, ama yine de bir göstermek lazım maalesef.
  • blatta hiberna  (02.09.13 01:39:09) 
ben de normalde böyle bir durumda çok endişelenirdim. fakat biraz belki özele girecek ama bir kaç ay önce aynı durumu ben de yaşadım ve bir doktora gitmedim. üç dört günde kendiliğinden geçmişti.

son dönemde mamasını çok değiştirdim, arada ciğer falan yaptım arada mama verdim saçma bir durum oluştu. kakası biraz sulu bir durumda. o yüzden pek endişelenmedim açıkcası.

kızın durumu her zamanki gibi. atlıyor, zıplıyor, rahat bırakmıyor. görünürde hiçbir sıkıntı yok. ateş falan da olsa anlarım sürekli kucağımda.
  • sarhosken alinan hesap  (02.09.13 01:46:26) 
ahahah :) olm sacmalama kendinle kediyi bir mi tutuysun.

veterineri degistir, anlasilan o ki yoluyor seni ve bu kadar paracil bi veteriner kediden de anlamiyordur muhtemelen.

ama mutlaka veterineri doktora, kedini de baska bi veterinere gotur.
  • foolrules  (02.09.13 02:10:30) 
kanın renk tonuna göre kanamanın nerede olduğunu anlayabilirsin
açık renkli ise anüse yakın bir yerlerde, koyu renkliyse bağırsak ve mideye doğrudur genelde. ve evet veteriner görmesi şart. daha insani veterinerler de var. bu kadar büyük masrafları taksitlendiren filan en azından.

  • kediebesi  (02.09.13 09:22:19) 
Kan olayı bizimkilerde de vardı. parazitten kaynaklanıyordu. parazit hapı yeterli olmuştu. o da 10-20 lira birşey zaten. Başka bir sebebi de olabilir tabi. Daha insancıl fiyatları olan bir yere göstermekte fayda var. Nerede olduğunu söylersen belki yer tavsiye eden çıkabilir.


  • squawdeo  (03.09.13 21:54:37 ~ 21:55:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.