[]

ateist

merhaba. sevgili ateist arkadaşlar; cinlerin varlığı konusuna getirdiğiniz açıklama nedir? gerçekliğini kabul ediyor ve buna rağmen kendinizi ateist olarak mı sıfatlandırıyorsunuz? gerçekten merak ettiğim için soruyorum. teşekkürler.




 
ateist bir arkadaşı var bizim sitede. adam allaha inanmıyorum cinlere mi inanacağım diyor. bir de hiçbir kayıt kuyut yok cinlerin varlığına dair.


  • charlotte blanc  (01.09.13 19:12:37 ~ 19:12:48) 
bana bir cin göster, ona da sana da bir bira ısmarlayıp sonra da imana geleyim. nasıl bir gerçeklik algın var be?


  • kargn  (01.09.13 19:14:07) 
evet sevgili ateist arkadaşlar. noel babaya inanıyor, yıl başında hediyeleri kapıyorsunuz da, allaha mı inanmıyorsunuz?


  • pillimiyango  (01.09.13 19:14:10) 
abi tanrıya inanmayan insanların cinlerin varlığına inanabileceğini gerçekten bir an için düşünebildin mi? harry potter ne kadar gerçekse cinler de o kadar gerçek bizim için. melek, peri, cin, noel baba, tanrı, allah, zeus, tengri yok hiçbiri, masal.


  • albayrak  (01.09.13 19:23:13) 
çelişki yakalayacağım diye kendini bu kadar şebek durumuna düşüreceğine ateistlerin cinlerin olup olmadığına dair inancını araştırsaydın iyiydi. cinler de bizce yok güzel kardeşim.


  • zgrydn  (01.09.13 19:35:40) 
ben bir ateist olarak cinlere inaniyorum. cin ali cok saygi duydugum bir cindir. cin ayse ise onun kulu ve elcin canselidir. ayse ali'nin kaburga dolmasindan turetilmistir.


  • bohr atom modeli  (01.09.13 20:34:23) 
insanlari ve dunya uzerinde bulunan diger tum canlilari allahin varligina kanit olarak gormeyen birinden, cinleri allahin varligina kanit olarak gormesini mi bekliyorsunuz?

cinlerin var olmasi veya olmamasi tamamen diger boyutlarla, insan algisinin sinirlariyla, beyin fonksiyonlariyla alakali konulardir, allahi neden bu ise karistiriyorsunuz?

baska boyutlar, paralel evrenler, kara delikler, paranormal olaylar ateyislerin en sevdigi eglenceli konulardandir, allahin varligini kanitlamaktan da en az kuantum fizigi kadar uzaktir. saygilar.
  • freya  (01.09.13 21:34:51) 
bu tarz, insanoğlunun( ya da tamamının) normal hayatında algılayamadığı, kolay kolay karşılaşmadığı bir varlıktan kuran' da hatta kutsal kitaplarda bahsediliyor oluşu çok büyük bi kanıt, önemli bir durum değil midir? bence öyledir. herhangi bir ön yargım yoktu. sadece merak ettiğim için sordum. ateist arkadaşların cinlere de inanmaması, inanan biri olarak benim imanımı kuvvetlendirir açıkçası. cinlere inanıp, allaha inanmamaları daha fazla akıl kurcalayabilirdi.

olup olmamaları konusuna olan inanç; insanın hayatında bu tarz olaylarla, bu tarz kişilere karşılaşıp karşılaşmamasına bağlı sanırım. onun da herkesin başına gelip gelmemesi hatta direk cinlerle muhatap olup olmamak allahın bir hikmeti olabilir. cinlerin olup olmadığıyla ilgili en fazla gogıllayarak, biraz araştırarak neler olmuş, olmamış göz atılabilir. biraz merak duymakla alakalı açıkçası:)

@ freya;kur'anda da tam da söz ettiğinizden bahsediliyor zaten. insanoğlu belli bir yere kadar algılayabilir. aynı dünyayı paylaştığımız, kulluk etme amacıyla yaratılmış, bize göre soyut diğer bir varlığı tam olarak algılayamazken çok daha fazlasını algılayabilmek zaten çok kolay olmamalı. onun için inanç zaten, diğer türlüsü gerçek olurdu. teşekkürler:)

aklıma yeni gelen edit: varlıkları konusunda; cinlere hükmeden peygamber olarak da nam salan hz. süleyman' ın hayatı okunabilir belki. biraz fikir verebilir.
  • orijinalinden guzel  (01.09.13 22:36:24 ~ 22:42:54) 
hala rivayetleri kanıt olarak sunuyorsun yea. cinlerle iletişime geçmeye bir isim vermişler zamanında, şizofreni mi ne diyorlar, yanlış hatırlamıyorsam. duymuşundur. damardan yeterince lityum alınca bazı cinler görünmez oluyor. arada bir gözlem için psikiyatri kliniklerine uğra. ortaya saldıkları deliler genellikle zararsızdır.


  • kargn  (01.09.13 22:55:51) 
@kargn genelde cin gördüğünü iddia eden insanlar aynı şekilde tanımlıyorlar gördükleri varlığı birbirlerinden bağımsız olarak. bundan haberin var mı bilmiyorum. hatta bazı hadislerde var sanırım görünüşleriyle ilgili tam emin değilim, onunla da uyumlu tarif ettikleri. şizofreni konusu tabi ki apayrı. bilinçaltının yarattığı herhangi bir şeyi görüp, onu herhangi bir şey sanabilirler.


  • orijinalinden guzel  (01.09.13 23:11:20) 
genelde ufo gören insanlar da aynı şeyleri tarif ediyorlar. tarihine baktığında ise görsel efektlerdeki gelişmeyle paralel bir ufo evrimi görüyorsun.

cinlerin tarifini yapan din kültürü hocalarından tut pek çok yerde bu yaratıklarla ilgili pek çok rivayet okuyor ve dinliyoruz. (ben müslümanken bunları epey dinlemiştim) cinler konusunda fikir birliği var, islamda resim gibi tasvirler yasak. cinlerin evrimini göremeyebiliriz, ciddi resimler günahtır bunu çizen gayrımüslimdir diyerek kolaylıkla reddedilebilir.

sözel betimlemeye de girmediğin sürece inançlı bir insanın cin gördüğü iddiasından nesnel veri çıkartmak imkansıza yakın.

şunu ekleyeyim:
www.youtube.com
shermer bunu carl sagandan esinlenerek hazırlamış.
  • kargn  (01.09.13 23:18:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.