[]

kediye kendini savunma öğretme

şimdi biz kediye böyle sevgi barışçıl ortam falan sunduk, yediği önündeydi, yemediği arkasındaydı. aynı dönemde bahçede 3 yavru 1 anne kedi daha vardı. onlara da verdik yemek, farklı yerlerde.

bizim şapşal hatta bi ara bu bebelerden biriyle arkadaş oldu, bu yerken izledi etti dokunmadı falan.

biz yazlıktan döndük, bahçeyle ilgilenen kişiye de tembihledik, mama bıraktık. onun anlattığına göre bu anne ve diğer 2 yavru mama konulunca bizimkini dövüyorlarmış. o da bu yüzden yemeği bitirene kadar yanında bekliyormuş

bizim şapşalı bayrama kadar göremicez, bayramdan sonra da yanımızda getirme gibi bi durum var. hadi bundan geçmiş olsa bile, nasıl öğretilir hayvana kendini savunması?

çocuk olsa, sen de çak bi tane dersin ama kediye diyince anlamıyo pek. hayvanın doğasında yok kavga dövüş. pat diye vurunca duvarın dibine siniyo

 
efsane duyuru olma yolunda bu duyuru bence :)

Diğer kedileri uzak bir yerde tutma ihtimali var mı?
  • basond  (01.09.13 17:48:02) 
yok ya diğer kediler çingen (ırkçı söylem olarak değil), hatta anne kedi çöp taşıyodu bahçeye, bebek bezleri falan dolmuştu etraf, kovduk 2 kez, 3 kere geri taşıdı

yemek veriyosun yine bizimkine sulanıyolar
  • la noix  (01.09.13 17:50:00) 
:D bırakın öyle kalsın, hazır dünya barış günü bırakalım bu kavgayı.
www.youtube.com

  • megafon  (01.09.13 17:51:00) 
mizacı böyleyse pek dokunmamalı. sokakta baktığımız bi erkek kedimiz var, eski kedimin evden kaçan yavrusu. şu sıra 7-8 yaşında. başlarda herkesten hareket eden her şeyden kaçardı. şu an bütün mahalleyi siyah beyaza boyadı kendisi. habire birilerini tokat manyağı yapıyor.


  • kargn  (01.09.13 17:51:47) 
O zaman sizin kediyi ayırmak lazım, ama yerinizi durumuzu bilmediğim için pek fikir yürütemiyorum.

Splinter ustadan yardım isteyelim diyesim geliyor ama demiyecem.
  • basond  (01.09.13 17:52:31) 
tekvando kursuna yazdırın.


  • r_u_h  (01.09.13 17:57:31) 
bi de, ben kendi kedilerimi biraz sert severim. insan gibi sevmem pek. sağ elimde upuzun bi kedi pençesi izi var (bu sokaktaki alfa erkeği kedimin anasından yadigar). kedi dünyasında miyagi san hatta siplinter usta diye bilinirim nihehe. kedilerin dalağını sevdiğim ve kendimi parçalatmaktan korkmadığım için genelde agresif ve dik başlı kedilerim oluyor, daha yetiştirdiğim kedinin sokakta madara olduğunu görmedim. kedinin hep tetikte olmasını, en kötü ihtimal olay yerinden hızla kaçabilecek kadar çevik olduğunun farkına varmasını sağlayın derim. yani çaresiz hissetmesin kendisini. en kötü ihtimal topuklayabileceğini bilsin. kalanını kedi erkekse testosteron dişiyse prolaktin halleder.


  • kargn  (01.09.13 17:59:08) 
o zaman @kargn bayramdan sonra yanına staja göndericem

benim ilk kedi deneyimimm olduğu için korkak davrandım ben de. köpek insanıyım normalde, kedileri sevmem. tabi bu, bizim maymunla tanışana kadardı :) kedi tırmalamasından falan çekindiğim için baya sakin sakin seviyorum :D
  • la noix  (01.09.13 18:00:49 ~ 18:02:17) 
normalde anneleri yavruları, hayatta kalmaya hazırlamak, kendini korumayı öğretmek için baya sert sıkıştıra sıkıştıra, hart hurt ısırıp özellikle ensesini boğazını yakalayıp ciyaklata ciyaklata seviyor.ben hatta ilk gördüğüm zamanlar cıngar çıkarıyordum ay ay ay yavrusunu boğuyor diye, cıyk edene kadar boynunu ısırıp kucağına kıstıran anne kediyi görünce, sonra hemen bırakıp yalayıp sevip yavruyu tekrar kapıveriyor bu sefer bacağından. sizinki anasız büyüyünce eğitimi eksik kalmış.
neyse sizin kedi bu konuda idmansız kalmış, azıcık haşin sevip ciyaklatsaydınız, en azından pençe atmayı tepiştirik dediğim arka ayaklarıyla fıtı fıtı vurmayı falan öğrenirdi.
ama bence endişelenecek bir şey yok, kediler gayet hayatta kalma yeteneği yüksek hayvanlar, sonra çoğu yavru kedi benim gördüğüm kadarıyla atak olmayı, mamayı kapıp kaçmayı, dayak yiye yiye öğreniyor, bizim bahçede bir vahşi ana ve 2 yavrusu vardı yavrular birbirlerine bile hırrlar hıss lardı mamayı diğerinin ağzından kapıp alnının ortasına sümsüğü yerdi. aynı yerde büyümüş birbirine alışmış bu kediler, zaten aşırı hasar vermezler yavaş yavaş o da mama kapmayı öğrenip bu dünyada kendine bir yer edinir. şimdilik aynı anda bahçenin iki ayrı ucuza mama dökmek denenebilir, diğerleri musallat olana kadar biraz da olsa kendi yiyebilsin, kendi mamasını bilsin, yavaştan kendi mamasını savunmaya başlasın diye.
  • alice practice  (01.09.13 18:23:40) 
kedi arka ayaklarını kullanıp kapışıyorsa eğitimi tamam olmuştur. böyle biraz zorlayıp, ufak ufak sinirlendirip hırçınlaştırınca falan. kimi kuyruğunun köküne temastan hoşlanmaz kimi gıdısına kimi burnuna kimi göbeğine kimi arka ayağının buduna. illa saldırmasını sağlayan bi açma kapama düğmeleri vardır. biraz kızıştırıp ön ayaklarıyla ve dişleriyle bir cismi ya da elinizi kapmalarını sağlayıp sonra da arka ayaklarıyla saldırı yapar şekilde tepişmelerini sağlarsanız, en önemli silahının farkına varacaktır. bu tür bir kavgada kaçan taraf insan tarafı olmalı. böylelikle yan yatmış halde kuyruğunu yere vururken zaferinin tadını çıkarabilir kedi hayvanı. özgüven patlaması falan da yaşar.


  • kargn  (01.09.13 18:28:01) 
kargn arkadaş doğruları söylemiş. savaşçı bir kedi yaratmak istiyorsanız üstüne gideceksiniz, severken hoyrat davranacaksınız. o da böylece karşılık vermeyi öğreniyor ve silahlarının farkına varıyor (tırnak saldırısı, arka ayağını saniyede 5 kere kullanabilmek gibi) bizim kedimiz de dışarıya gidip geldiği vakitlerde diğer kedileri az tokatlamadı bu sayede. diğer kediler miyavlar bu kafasını "ya sabır" diye aşağı çeker, sonra kafası o haldeyken zıplaya zıplaya dövüşürdü. kaçtı sonra. dövüşçü ve agresifti, engelleyemedik.


  • kaufman  (01.09.13 19:21:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.