[]

Ygs/Lys

Bu sene ygs ve lys sınavlarına gireceğim ve şuan hiçbirşey bilmiyorum bu saatden sonra iyi bir tempoyla çalışmak istiyorum bugünden sınavlara kadar olan süre zarfında konuları bitirebilir miyim? bana bu yolda tavsiyeleriniz neler? şimdiden teşekkür ederim.




 
şuandan itibaren sistemli inanarak çalışırsan çok rahat başarırsın.En iyi üniverstede olmasa bile istediğin her bölümü kazanabilirsin bence.


Ama beni korkutan şuan hiçbirşey bilmemen ben de ilk başta hiçbirşey bilmiyordum şimdi de bilmiyorum :)
  • zlatanibrahimovic11  (01.09.13 16:10:06) 
Başarabilirsin tabii ki. Hatta böyle ilk defa başlamanın heyecanıyla daha bir güzel çalışırsın, önemli olan istikrarını korumak bu noktada.
Sene içinde motivasyonunun düştüğü, hiç bir şey yapmak istemediğin zamanlar olacak. Böyle durumlarda panik yapma, hayal kur, onlara ulaşmak için yapman gerekenleri yeniden hatırlat kendine. Film izle, kitap oku kafanı dağıt ve yeniden ağaya kalk!

Kolay gelsin.
  • damba  (01.09.13 16:15:35) 
hevesini kırmayayım ama çok zor temel olmadan. hırslı biriysen ve çabuk öğreniyorsan yaparsın ama. dersaneye gidecek misin? gidersen eğer, her konuyu sınıfta öğrenmeye çalış. günde 300'den aşağı soru çözme. haftada 1'den fazla takılma dışarılarda. eksikleri tamamlamak için şart.


  • signore  (01.09.13 16:25:55) 
arkadaşlar dersaneler çok overrated bence. geçen sene sınava hazırlanmış biri olarak söylüyorum, kendim çalışarak kazandım ve hukuk kazandım. fem yayınları'nın simetri serilerini al eğer sıfırdan başlayacaksan, karekök'ün örnekli sistemi gibi ama daha iyi. daha az ezberle öğretiyor diyeyim. türev integral limit için de yüzdeyüz yayınları'nı tavsiye ederim. ilk iş internetten bütün konuları öğren birer a4'e yaz. elindeki yayınlardan o konu hakkındaki bütün soruları çözdüğünde de üstünü çiz renkli kalemle. yavaş yavaş böyle konuları erit. deneme çözüp moralini bozma. deneme çözmek adı üstünde kendini denemek içindir ama bütün konuları öğrenmeden deneme çözersen kötü sonuç çıkar moralin bozulur. sınav martta sen 1 ocak'a kadar deneme falan çözme sadece otur simetriden ygs konularına çalış.


  • like it or not  (01.09.13 16:37:24) 
@like it or not, katılıyorum dersanenin çok etkisi yok ama senin temelin vardır, önceden gitmişsindir, konular hakkında bilgin vardır. örn: cos270'i bilmeyen bir insan ekol hoca'dan integral öğrenebilir mi? bence hayır. hocaların peşinde pır dönüyordum hocam şu soru hocam soru diye diye öğrendim mesela. ve temel yoksa insan sıkılır öğrenemeyince pes eder. dersaneye gideceksen de küçük dersaneye git, final'in fem'in ilk 5 sınıfı harici öğrencilerini pek siklemiyorlar.

bölümünü yazmamışsın ayrıca. sözel ya da tm ise zorlanmazsın fazla. tm'de lys mat zorlayabilir, geçen sene hayvani sormuşlardı 45'ten aşağı yapmazdım 38 yapmıştım neyse de lys mat tek öğrenmen zor hacıt onu söyleyeyim.
  • signore  (01.09.13 16:42:34) 
dershaneye gidip çalışırsan olur bende bu sene gireceğim

dersaneler overrated denmiş, inanma, dershane önemli, biri anlatır konuyu işte
  • wayne  (01.09.13 16:45:39) 
eger zeki bi insansan konu eksigin yoksa dersaneler gercekten zaman kaybi. ama cok konu eksigim var diyorsun. ilk basta takir takir gidersin 3
aydan sonra kesilme ihtimalin cok yuksek. orayida atlatirsan bi umut. senin gibi cok arkadasim oldu son seneye birakar hayvan gibi calisan en iyisi 100 bin.

  • kutsalbok  (01.09.13 16:53:58) 
ha bide sakin son sene calistim hic bi sey bilmiyordum ilk 50 bine girdim diyenlere inanma. benim sinifimda herkes son sene calistim diyordu bende seviniyordum 11.sinifta ozel ders aldigim icin. sokuklar 4 senedir dersaneye gidiyormus. son senede dersane arti ozel ders goturuyormus aq.


  • kutsalbok  (01.09.13 16:57:55) 
Bu sene üniversiteyi kazandım. Ve ilk tavsiyem ygsye çok ağırlık verme. Çoğu arkadaşım ygsye kadar full ygs kasıp lysyi sona bıraktı. Ygsde yaptıklarının karşılığını alamadıkları gibi lysyede motivasyinlari kalmadı. Herşeyden önemlisi programli calisman. Ve masanın başına oturduğunda kalkmak için kendine soru limiti koymak yerine konuyu bitirmeye bak. Demek istediğim bir konuya başlayıp konunun ilk bolumunden 200 soru çözmek yerine konuyu tamamen bitirip 50 soru cozmen daha faydalı olur. Ea isen edebiyat çalismaya simdiden başla. Matematik içinde her konunun 0 ders kitapları oluyor onları teker teker bitir. Her soru tipini görmüş oluyorsun. Gerçekten iyi bir yer hayal ediyorsan asla motivasyonunu düşürmemelisin. Motivasyonun biterse toplaman zaman alıyor.


  • johnny lash  (02.09.13 01:06:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.