[]

Tablet'lerde divx izleme hakkında

Android'li tabletlerde (mesela şu: www.grundig.com.tr )flaş-disk içine atılmış olan türkçe altyazılı divx'ler, 720p hd mkv'ler vs rahatlıkla izlenebiliyor mu? bilgisi olanlar yardımcı olursa çok makbule geçer...




 
flash bellekle izlemen icin ek bir kablo lazim. bunu disinda 720p mkv biraz kasabilir. cok saglam bir tablet degil. zaten ufacik ekran ha 460p ha 720p izlemissin farketmez. mx player ile altyazi ile video ayni dizinde oldugu surece sikinti olmuyor.


  • sarhosken alinan hesap  (01.09.13 15:21:16) 
@sarhosken alinan hesap:

hmmm. ben pc'de izlemek için 720p mkv indiriyorum da sürekli. bunu kardeşim alacak. indirdiklerimden o da paylaşsın istedim.

peki "bunu değil de şunu alırsan hiç kasma olmaz" dediğiniz bir marka model var mı? kasmaması için neye/hangi değere dikkat etmek gerekiyor?

ek kabloyu usb girişi yok diye dediniz sanırım. dalgaya düşmüşüm. mikro usb girişe sahip sanırım. yani harici diskleri takmak için.
  • matrix  (01.09.13 16:07:54) 
bir defa harddisk takmayı unutun. tabletler harddiski besleyecek güce sahip değil. aletin üzerinde normal usb portu varsa, yazılımı da izin veriyorsa doğrudan flash bellek takıp içindekileri aynı hafıza kartı gibi görebilir kullanabilirsiniz. eğer mini veya microusb girişi varsa usb-otg diye bir kablo var ona uygun kablo almalısınız ki usb'den flash bellek takabilesiniz. bazı çin malı android tabletlerde yazılımdan kaynaklı okumama durumları olabiliyor. root, kernel ve custom rom yapılarak aşılabilir ama biraz teknik bilgi gerekiyor.

performansa gelirsek, a101'den aldığım 160 liralık tabletle hd olmayan filmleri takılma olmadan izleyebiliyorum. tabii batarya da önemli bu noktada ona dikkat edin. genelde ucuz tabletlerde dandik batarya oluyor. hd oynatmasını istiyorsanız biraz daha kaliteli markalara (samsung falan) yönelmek daha akıllıca olur.
  • spanglish  (01.09.13 22:25:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.