[]

Kanada dan alışveriş ( acil )

öncelikle herkese iyi akşamlar segili kenyalılar ;

sorum şu dur ;

şimdi bendeniz bir arkadaş vasitası ile kanada dan bi ürün alacağım , problem ödeme konusu ; illa kredi kartı mı kullanmam lazım yoksa banka kartı sanal kart işe yarar mı ?
ayrıca paypal olayı nasıl işler ? nasıl para yatırılır ? ( yukardakiler olmazsa )
ayrıca sadece sitedeki fiyatı mı öderim yoksa tax felan bincek mi onun üstüne ? ödeme bölümüne kadar ilerledim ama ücret değişmedi (:

son olarak da uçakda taşıma için ne kadar öder ? çünkü 10 kg luk bişi ...arkadaş a ne kadara patlar (:

 
sanal kart oluşturursanız bir sorun yaşanmaz ama havale vs. gibi şeyler mumkun değil direk siteden alacaksanız yok arkadasınıza yolluycaksınız olabilir ama havale ücretleri yüksek oluyor. para transfer olayları var onları bilmiyorum. paypal da hesap oluştururyosunuz kredi kartı falan ekliyorsunuz aldıgınızı kredi kartından cekiyor. yani paypal a banka hesabı gibi para yatırmıyosunuz yine kredi kartı lazım. güvenemiyorsanız oluşturun bir sanal kart.


  • rurouni  (25.03.09 20:48:07) 
tax falan odemezsin ancak arkadasin getirirken tahmin ediyorum ki 10 kiloluk bir valizle gelmeyecek o yuzden fazla kilo parasi odeyecek!

bu da sirketten sirkete degisiyor, lufthansayla 13 dolar odemistim kilo basina air france ise 20 euro.

gelecegi havayolu firmasinin internet sitesinde fazla kilo basina tarifeleri yazar.
  • rich peach  (25.03.09 20:52:06) 
uluslararasi ucuslardaki bagaj limitlerine havayollarinin sayfalarindan bakabilirsiniz. amerika kitasindan thy ile gelirken bir 32 bir 25 kiloluk bavul, bir el bagaji (carry on), bir sirt cantasi, bir laptop cantasi gibi abarti bir limit var. diger havayollarininki daha dusuk olabilir, kanada ici ucuslarda da en buyuk bagaja izin yok. eger direk ucus olan toronto filan gibi bir yerden geliyorsa, yuku cok degilse ve urun bagaja sigacak bir seyse para odemeyebilir yani. vergi odeme olayi eyalete ve web sitesine gore degisir ama zaten vergili miktar gorunur sitede.

bir de, kredi kartini sanal kartsiz kullanirsaniz yurtdisi mail order'a kapatin alisverisin akabinde.
  • lykos  (25.03.09 21:33:24 ~ 26.03.09 21:50:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.