[]

Evde başıboş dolaşan kene bulmak!!!!!

Golden cinsi köpeğim var, dış parazit ilacını 4-5 gün önce yaptım fakat bugun evde başıboş dolaşan 2 tane kene gördüm eldiven giyip peçeteyle aldım tuvalete attım evi baştan aşağı temizledim başka bir şey yok görünürde ama sabahtan beri korkudan sandalye tepesinde oturuyorum.

Sorum şudur ki bu kullandığım damla kenenin gelmesini engellemiyor ısırınca kene ölüyor iyi güzel de sabah akşam dışarıdayız, ısırmamış halde eve gelen keneleri ne yapacağım ben????

İlaçlama ekibi çağırsam mı yoksa bekleyeyim mi ne önerirsiniz?

 
kedi-köpek kenesi insana gelmez

bir de bildiğim kadarıyla o ilaç kenenin tutunmasını engelliyor gibi bişey (veteriner dğeilim). biz kendi hayvanlarımıza yaptığımızda 10-15 dk sonra üzerlerinden keneler birer birer kaçıyordu
  • la noix  (31.08.13 17:29:53) 
ilaçlama ekibine gerek yok.
yazın böyle şeyler olabiliyor.
benimkinden 7-8 tane çıkmıştı bir kere.

kenenin hayvanın üzerinde dolaşmaması ve hayvana yaklaşmaması için pire-kene tasması kullanmanız lazım.

o ilaç sadece kene hayvanı ısırdığı zamanlar için etkilidir.
üzerinde dolaşmasına engel olmaz.

köpeği dişleri sık olan bir fırçayla tarayın, üzerinde başka varsa görürsünüz.

yalnız pire-kene tasmasının çok kaliteli olması lazım.
bir sürü var, ama çoğu işe yaramıyor.

hatta bunu söylemediği için ben olsam veterinere fırça bile atardım.

bir de, dolaştırdığınız yerlere dikkat edin.
genelde bazı yerlerde çok fazla kene oluyor.
nereden geldiklerini anlarsanız, oralara çok sokmazsınız köpeği.
  • blatta hiberna  (31.08.13 17:31:09 ~ 17:32:35) 
Site içinde dolaşıyoruz pazartesi durumu söyleyeyim yeşil alanlara ilaçlama falan yapsınlar olmadı. Pire-kene tasması olarak paraband en iyisi sanırım, ondan sipariş edeyim. Bu sabah furminatorle taradım üzerinde bir şey yok da evde dolaşırken görünce kötü oldum :(

Ev içerisine sıkılabilecek spreyler var mıdır acaba?
  • Hawkins  (31.08.13 17:42:39) 
evde hayvan besleyip bu tip olaylarla karşılaşacağınız bilincinde olmamak garip. her kene kırım kongo kanamalı ateşi virüsü taşımaz. hatta çoğu kene taşımaz. telaşlanmayın. kene ise hayvanlarda bolca bulunabilen kolaylıkla üreyebilen bi canlı. hayvan beslemenin doğasında var zaten bu.


  • icim urperiyor  (31.08.13 18:47:31) 
Her kenenin kırım kongo kanamalı ateşi virüsü taşımadığının bilincinde olacak bir mesleğe sahibim zaten ama kenelerle bulaşan tek hastalık kırım kongo kanamalı ateşi değil.


  • Hawkins  (31.08.13 19:28:32) 
köpeğin üzerinde yoksa zaten yoktur başka.

bundan sonra eve girmeden önce apartmanın önünde falan şöyle bir bakıp öyle eve sokun ve ilaçlama vs yapılmadan çimenlik vs tarzı yerlere pek bırakmayın.

bizimkinin tüylerinin arasına bir kere çekirge bile saklanmıştı, bunlar normal icim urperiyor'un dediği gibi.
ama dediğim şekilde önlem alırsanız zaten bu sorunlar da olmayacaktır.

eve sıkılacak sprey bilmiyorum, ama dediğim gibi telaşlanacak bir şey olduğunu sanmıyorum.
köpeğim 15 yaşında.
dediğim gibi, üzerinden 7-8 tane yürüyen kene topladığım zamanları bilirim.
ama hiçbir zaman evi kene basmadı şimdiye kadar.
genelde olanlar ortalıkta duruyor zaten.

iyi bir pire-kene tasması işinizi görür.
yalnız üzerini iyi okuyun.
paketi açınca belli bir süre havalandırmak gerekebiliyor tasmaları.
  • blatta hiberna  (31.08.13 21:32:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.