[]

Evlilik sorunsali ..

28yasindayim ,etrafimdaki cokgu arkadasim
Evlendiler ve gun gectikce dugun nisan kina fotograflari kol geziyor sosyal paylasim sitelerinde.. Bu sadece bende mi bir gerginlik ve 'hayati kaciriyorum ' dusuncesi yaratiyor yoksa benimle bu hissi paylasan insanlar var
Mi aranizda ? Evlilik boyle yalnizken dusunulen birsey degil sonucta biri olur sana evlilligi dusundururse gerceklesir ..kendimi bazen bi kapana sıkışmış gibi hissediyorum yorumlarinizi bekliyorum ey ahali ..kafamdaki deli sorulara bir çözüm bulurum belki tiksiz kalmayacak soz :)


 
hayatı evlenip de yakalayacaksanız bu kabul edilemez. huzurlu ve mutlu olun bir şey yakalamanıza gerek yok.


  • tukenmez adam  (31.08.13 11:44:58) 
Kadınsan sorun yapman "norm"al. erkek isen de sorun yapmaya başla bence.


  • and justice erol  (31.08.13 11:45:21) 
Etrafındakiler evlenince insan kendide ulan bendemi bir problem var diyor ister istemez tabi yaşın gelmiş sana bir kız bulalım diyen etraftaki teyzeleri/akrabalarıda unutmayalım tabi.

Evlenmiş olmak için evlenilmez tabi herşey nasip kısmet hiç beklemediğin bir anda karşına biri çıkar evlenedebilirsin.

Bence evlenmek istiyorsan göz ucu ile etrafa bak ama çokda kendini kasma derim.
  • basond  (31.08.13 11:46:59) 
kızsan normal, yaşıtlarının hepsi o dönemde aynı şeyleri yaşıyorlar, treni kaçırıyor muyum sendromu diyoruz.

erkeksende ufak ufak evlenmek gerektiğinin ufak velakin ürkütücü baskısının başlamaya başladığı yıllardır. kızlar için 29sonrası erkekler için 35 sonrası gibi. ,

Ne diyeyim kafana uygun birisini bulup evlenmek güzel bir şey. evlenmek için illa 5 yıl tanışıp sevişip aynı evi paylaşıp karşındakinin otunu b.k.nu bilmek gerekmiyor. Zaten yüzdeye vurduğumuzda en çok ayrılan gruplardan biri o grup, evlilik öncesi ve sonrasında.
  • efrasiyab87  (31.08.13 11:49:40) 
O moron denilen sınıfa giren pek çok arkadaşım var, 25 yaşında iş askerlik evlilik üçgenini tamamlamış olan.

Hiç biri de "mutluluğu" dışarda aramıyor, pek çoğu gayet mutlu rahat, evlerinde yaşayan güzel insanlar.

30a kadar bolca partner değiştirip seks bağlarında koşuşturup her gece ortamlarda eğlenmek size göre "hayatını yaşamak" olabilir ama bazıları için de hayatın yaşanacağı başka yaşam türleri var.

Her grup insanı sadece kendi "ideal yaşam biçimin"de mutlu olabileceğini düşünmek mantıki değil.
  • efrasiyab87  (31.08.13 11:53:39) 
hayatını anlamlandıracak bir şeyin yoksa evlen tabiy. düzenli cinsel hayatın olur birkaç yıl. daha sonra da düzenli olur belki ama sıklığı azalır.
tam senin yaşta evlendim mesela, sonra yani kısa süre sonra ayrıldım, seninkine benzer gerilimlerim vardı muhtemelen, evlenmeme bu tür gerilimler sebep oldu. şimdi bana çok tuhaf geliyor o zamanları düşününce mesela. bunlar geçici ruh halleri. eskiden evlilik mi vardı? gerçi olabilir, 200.000 yıldır sosyal sosyal ortada dolaşan bir türüz neticede. ruh halleri geçicidir. işin kötü tarafı hayatını bunlar yönetiyor.

  • kargn  (31.08.13 12:05:48) 
Evlenipte kendini mi yakacaksın, hala bekarken kendini şanslı hissetmelisin.


  • redeath  (31.08.13 12:16:56) 
Biyolojik saatiniz çalışıyor, bu saate uymak veya uymamak sizin elinizde.
Tıpkı sabah belli bir saatte uyanıp işe gitmek gibi,
O saatte uyanmamak elinizde değildir ama işe gitmemek elinizdedir, ama fakat faturaları ödemek için işe gitmek zorundasınızdır.

Biyolojik saatiniz sizi uyarıyor
  • alixkandemir  (31.08.13 12:18:27) 
sevgili arkadaşım hayat yalnız geçmiyor, evlenmek bir hayat tarzı.

hayatta kendine bir yol arkadaşı, hatta çocukların olursa yol arkadaşları ediniyorsun.

isteyen evlensin, istemeyen evlenmesin. ancak kimse kimseye de kendi hayat tarzını zorla empoze etmesin. kimse kimsenin zamanını alıp kısmetine mani olmasın.

herkes kendi yolunda gitsin.

kendi kararını kendin ver. ali, veli ve deli seni etkilemesinler. onlar seninle bir ömür geçirmeyecekler.
  • mea maxima culpa  (31.08.13 13:02:41) 
başlıkta da ifade edildiği üzere bir sorunsaldır. neden evlenmek istediğinizi düşünün, sebepleri maddeleyin, onları evlenmeden de yapabiliyorsanız yapın, yapamıyorsanız evlenin.


  • nereye bu gidis  (31.08.13 13:30:50) 
Yaz aylarının genel sıkıntısı. Hep diyorum azıcık düşünceli olun 12 ay var aralıklarla evlenin bekar insanları germeyin diye anlatamıyorum. Sonbahar gibi düzelirsin sakin ol.


  • Celestial  (31.08.13 15:51:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.