[]

Eliptik bisiklet alalım mı?

Soru başlıkta. Şu modeller nasıl? Markalardan bir voit'i biliyorum, linktekiler iyi mi?

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

önereceğiniz model varsa link yollayabilirsiniz.

 
almayın derim bu tarz aletler(bisiklet ekliptik koşu bandı falan) alındıktan sonra kullanılmamak üzere bir köşeye atılmakla ünlü malum, eğer vücut ağırlığıyla yapılan hareketleri yapabilecekseniz bir mat ile çok daha verimli spor yapabilirsiniz.(spor salonunu düşünmediğinizi düşünerek)


  • panthera onca  (30.08.13 20:58:50) 
Yapmayın a dostlar, ben de fitness salonunda kullanıyorum bu eliptik şeysinden ama spor salonuna haftada 2 gün gidebiliyorum sadece. Size zor mu geliyor ki? Ben alıp her gün yarım saat kullanmayı düşünüyorum.

edit: manyetik düşünüyorum zaten. model/marka önerisi olan?
  • electra kompleksi  (30.08.13 21:05:03 ~ 21:05:32) 
alma ya bence. alınıyor sonra kullanılmıyor. aletsiz olarak yapılabilecek bir sürü cardio egzersizi var internette ve eliptikten daha etkililer.


  • chavezding  (30.08.13 21:06:34) 
Bir de link yollarsanız, alıp da severek kullanan, faidesini gören hiç mi yok ya :)

Biliyorum birazdan biri çıkıp "insanity" bakınızı verecek :)
  • electra kompleksi  (30.08.13 21:08:58) 
insanityi ben de tavsiye üzerine indirip evde uygulanamayacağını gördüm(en azından apartman dairesinde) www.youtube.com body tone egzersizleri(gittiğim spor salonunda grup egzersizi şeklinde yapılıyor düzenli giden bir grup var memnun herkes evde de yapılabilir gayet), ebru şallı ile pilates, kullanılmayan bir bisikletten iyi olacaktır illa alacaksanız söz verin kendinize kullanın :)


  • panthera onca  (30.08.13 21:32:10) 
açılın, eliptik bisiklet uzmanı geldi:)

"bisiklet/koşu bandı aldım, elbise askısı olarak kullanıyorum"
spor yapmayı alışkanlık haline getirdiyseniz, spor yapmadığınız günlerde pişmanlık duyuyorsanız, alacağınız bisiklet elbise askısı falan olmaz.
spora yeni başlayacaksanız, en azından 1 yıl düzenli olarak spor yapmamışsanız, eliptik bisiklet yerine kondüsyon bisikleti almanızı tavsiye ederim. niçin derseniz, kondüsyon bisikletleri, eliptik bisikletlere nazaran hem daha ucuz hem de daha mobil. mobilden kastım, hafif ve ufak boyutlarda olduğu için, ev içinde bir yerden bir yere taşıması kolay.
dediğim gibi, spora yeni başlayacaksanız, en azından 1 yıl düzenli olarak spor yapmamışsanız, ucuz yollu bir kondüsyon bisikleti alıp kendinizi bir deneyin. bakın bakalım, düzenli spor yapabiliyor musunuz? haftanın kaç günü bisiklete bineceksiniz?
bisiklete binmediğiniz gün, bundan pişmanlık duymaya başlamışsanız, artık sporu alışkanlık haline getirmişsiniz demektir. işte o zaman, eliptik bisiklete geçebilirsiniz.


ama, illa "eliptik bisiklet alacağım" diyorsanız:

2 tip eliptik bisiklet var. biri manyetik, öbürü "gergi bantlı".
manyetik bisikletlerde direnç, büyük mıknatıslar sayesinde sağlanıyor. birbirine sürten parça az olduğu için de, bisiklet çok az ses yapıyor. manyetik bisikletin dezavantajı, diğerlerine nispeten pahalı olması.
gergi bantlı bisiklet dediğim de şu, bisikletin önünde, üzerinde +/- işareti olan bir zımbırtı olur. bunu + yönüne çevirdiğinizde, gergi bandı da gerilir ve bisikletin pedallarında direnç artışı olur. direnç artışı olunca da, pedallar daha zor dönmeye başlar. gergi bantlı bisikletin avantajı, ucuz olmalarıdır. dezavantajı ise, birbirine sürten parça çok olduğu için, ses yapar, ayrıca bu bant sürtünme yüzünden yavaş yavaş eskir ve zamanla kopabilir. bu da sorun değil, yetkili servislerde bu bantlar satılıyor. koparsa, yenisi alınabilir.
  • marcelorios  (30.08.13 21:38:26) 
insanity şart değil daha basit şeyler de var.


  • chavezding  (30.08.13 22:32:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.