[]

kardeş ilişkileri?

bir konuda fikrinize ihtiyacım var dostlar.

aynı yaşta iki kardeş var uzun zamandır görüşmüyorlar. 1 aylığına bir araya geldiler sonra yine ayrılacaklar. a kardeş çalışıp kovulmuş güya iş arayan bir tip, değeri ise 2. üniversiteye başlayacak.

çalışan kardeşin birikmiş parası var. elinde 1500 liralık telefon olduğu halde daha yenisini alacam diyen ve iş aramayıp evde salak salak oturan, öğrenci olan ise maddi durumu kötü olan aileyle oturduğu için çulsuz bir tip.

öğrenci olan çalışan kardeşiyle zaman geçirmek için sinemaya gitmeyi teklif ediyor. biletler benden yemekler senden hesabını teklif ettiği halde çalışan kardeş o kadar param yok gitmeyelim diyor.

bunun üzerine öğrenci kardeş herşeye paran var bana gelince yok diyerek trip atıyor. gelecek hafta üniversite kaydını yaptırmaya gideceği şehire kardeşiyle gitmeyi planladığı halde bundan vazgeçiyor ve kardeşine sen gelmeyeceksin ben tek gidicem diyerek çalışan kardeşinden intikam alıyor.

işte böyle saçma sapan gözüksede ciddi bir kardeş tartışmasında sizce kim haklı dostlar?

ben öyle bir kardeşin bir daha yüzüne bakmazdım. siz ne yapardınız?

 
objektif yazılmamış sanki bir de çalışan kardeşin bakış açısından dinlemek lazım hikayeyi


  • panthera onca  (30.08.13 17:49:30) 
A kardes hakli. Sonucta zaten yanyanalarmis parasini sinemaya harcamak istememis olabilir, kardesine verdigi degerle alakasi yok. Sonucta issiz ve birikmisini elinde tutmak zorunda. B kardes gereksiz alinganlik yapmasin.

Ayrica evde salak salak oturmuyordur, bi derdi vardir yani. İs hakkinda dusunuyordur karar vermeye calisiyordur kafasini toplamak istiyordur, plan yapiyordur. Yeni telefon alicam diye oylesine soylemistir, is bulunca alacaktir, eskisini satip onun parasiyla alacaktir vs. vs.
  • nicksiz bir insan  (30.08.13 17:53:12) 
a 25, b ise 15 yaşında. zaten beraberler, ne diye bir de sinema vs diyor. adam reddedince alınmasına ise hiçbir şey demiyorum.


  • sen git ben geliyorum  (30.08.13 18:03:24 ~ 18:03:43) 
öncelikle kardeşe çulsuz, salak demiyoruz. ayrıca kardeşler arasında yemek senden sinema benden hesabı mı olur? ben ablama onu desem beni döver.


  • chavez s venezuela  (30.08.13 18:04:41) 
iki kardes de haksiz. orta yolda bulusmalilar. biri otekinden para ustune tartisma cikardiklari icin ozur dilemeli oteki de kardesiyle birlikte gelmek icin orta yolu bulmalilar.


  • idearch  (30.08.13 18:07:09) 
Ergen kardeş trip attı diye yüzüne bakmamak ne demek? Hani uyuşturucu bağımlısı ve evdeki eşyaları sattı gizlice deseniz anlayacağım. Kardeş aylak ve faydasızsa abisinden de pek iyi görmemiştir diye düşünürüm. Benim hayatımdaki her ileri adım abime özenmemden ve onun gibi olmaya çalışmamdan dolayı olduğu için böyle düşünüyorum şahsen.


  • whoosie  (30.08.13 18:07:14 ~ 18:07:38) 
ben de ''köftehor seni yemek de benden la taam la taam kalk gidek'' derdim. kardeş candır ya böyle şeylere takılmamalı. b, a'nın yaptıklarını tasvip etmiyorsa konuşabilir. ''derdin nedir gardaş? niçin böylesin kuzum kendine çeki düzen ver!'' gibisinden. a'da memnun değildir evde oturup hiçbir iş yapmamakan vs. depresyonda belki. öteki ikinci üniversiteyi falan da okuyacak rahat tabii. anlayış göstersin bence b a'ya.


  • biyik  (30.08.13 18:18:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.